13
Al
Aluminijum
26,9815

Aluminijumska folija



Jedini način da se zaštitimo od snopa za kontrolu uma je da zamotamo glavu u aluminijumsku foliju. Amateri to obično rade polovično. Umotaju vrh glave ostavljajući otkrivene oči ili nozdrve. Ne činite tu grešku! Postavite periskop za svoje oči, ili mali TV ekran povezan s kamerom na rame. Sprovedite gumena creva do nozdrva da biste mogli disati. Nakon dan ili tako nešto, prestaćete primećivati miris. Umotajte glavu u tri do pet slojeva folije.

Postoje mnoge prednosti oslobađanja od snopa za kontrolu uma. Mnogo slobodnije možete razgovarati s voljenima. Verski misionari neće vam više prilaziti na aerodromima. I, što je najvažnije, svet počinje dobijati smisao.

Čak i ako ste već pod uticajem snopa za kontrolu misli, možete se osloboditi. Prvi korak je da priznate da nešto nije u redu sa stvarnošću. Ne sa vama – sa stvarnošću! Počnite obraćati pažnju na ono što radite. Upitajte se ima li to smisla. Ta frizura koju ste napravili neki dan... o čemu ste razmišljali? Ta odeća koju ste natrpali u ormar a da je nikada niste obukli... koja razumna osoba bi potrošila novac na takve karirane pantalone? A nikada niste ni voleli karirano.

Stanite! Upravo sada! Šta radite? Čitate onlajn priču o snopovima za kontrolu uma i kariranim pantalonama? Ima li sve to uopšte nekog smisla?

Mislim da nema.

Rolna aluminijumske folije je u kuhinji, u fioci pored sudopere. Uzmite je. Sada. Pokrijte glavu u celosti, koristeći celu rolnu da budete sigurni. Neka bude labavo, da možete disati. Ostavite sićušne uske proreze, debljine jedne linije na svom kompjuterskom monitoru, da biste mogli gledati.

Prislonite glavu napred, tik do monitora, tako da možete čitati ove reči, samo jednu liniju u jednom trenutku. Jeste li spremni? Dobro.

A sada da porazgovaramo o opasnosti izlaganja zračenju monitora.


Priče © 2002. Majkl Svonvik (Michael Swanwick).
Prevod, ilustracije & dizajn © 2009. SF tim.
Sva prava zadržana.