Zamena phpBB foruma SMF-om

(1/38) > >>

dan555:
Svi znate koliko nas server ometa u normalnom radu. Praktično više nije moguće napisati poruku a da se ne javi server-greška.

Na phpBB.com zatražio sam pomoć i tamo mi rekoše da je IP opseg na kome smo u vlasništvu američke firme NAC a da ga koristi navodno najveći svetski web provajder "1&1" (naš provajder je nedostupan na mobilnom, nisam mogao da proverim). Loša vest je da su i drugi korisnici phpBB-a imali iste probleme sa njihovim serverima, pa nije realno očekivati od našeg provajdera iz NS-a, kod koga sam uplatio host, da tu nešto popravi.

Postoje tri mogućnosti:
-Da reinstaliram phpBB, ali sa manje modifikacija, što ne bi imalo smisla, jer imamo malo modova (manje od 10, a postoje forumi sa više od 50 i lepo rade)
-Da promenim host, što je poslednja opcija, jer imamo još par meseci plaćeno
-Zamena phpBB SMF-om (Simple Machines Forum). Ovaj forum, navodno, manje angažuje resurse i to bi trebalo da ukloni server-greške.

Probao sam taj SMF na svom računaru i prijatno se iznenadio koliko mogućnosti dolazi u osnovnom paketu i kako lako se dodaju modifikacije u osnovni skin.

Tokom vikenda ću probati da zamenim sadašnji phpBB SMF-om.
Danas nisam imao ADSL zbog kvara u tel. centrali, pa malo zaostajem sa pripremama, pa će se možda prebacivanje protegnuti i na nedelju.

Da bih prebacio sve poruke, potrebno je da napravim bekap baze podataka i od tog trenutka forum bi trebalo da bude zatvoren. Ipak, ostaviću ga dostupnim, ali imajte na umu da poruke koje budete tada pisali NEĆE BITI SAČUVANE!
O samom trenutku pravljenja bekapa obavestiću vas u ovoj temi i na portalu.
Koliko će sve trajati zavisi i od servera, sigurno više sati.

Kada počnem da konfigurišem novi forum, moraću da isključim stari. Dok to traje, možete koristi stari forum na Forumeru.

MasterYoda:
Samo ti radi, čekaćemo. Ionako se u zadnje vrijeme ništa ne dešava.

garwor:
Dan, ako bude trebala neka pomoc, vici.

Sal:
kamion za selidbu je na raspolaganju....:)

dan555:
Počinjem da prebacujem podatke.

PORUKE KOJE BUDETE PISALI DOK NE OTVORIM SMF FORUM, NEĆE BITI PRENETE!!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana