SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Leto 28.07.2019. 13:59:33Naslov: The Survivalist - Stručnjak za preživljavanje (2015)
Poruka od: Leto 28.07.2019. 13:59:33
The Survivalist - Stručnjak za preživljavanje (2015)

Survivalizam (eng. survivalism) je američki pokret pojedinaca i grupa koji se spremaju da prežive u vanrednim situacijama nastalih zbog velikih društevenih poremećaja koje će desiti bez obzira na uzrok.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t6096.jpg)

U filmu Survivalizam od SF-a je samo to što se dešava u postapokaliptičnom dobu, pošto je došlo do urušavanja poznate civilizacije i malobrojni ljudi žive rasuti po šumama u borbi za opstanak u vremenu gladovanja.
Glavni lik živi od malog komada zemlje skrivene duboko u šumi na kome gaji povće i voće i koji štiti svoj usev od uljeza sa sačmaricom i improvizovanim zamkama. Sve se menja kada gladna žena i njena kćerka Milja, otkrivaju farmu. Očajne za skloništem, majka nudi kćerku da provede noć s njim u zamenu za utočište i hranu. Nadjačan željom gazi svoj strogi kodeks samoodržanja i prihvata ih u svoju kolibu. Kako razmena postaje nelagoda, žene planiraju da ga se oslobode i uzmu farmu za sebe. Dok se spramaju da sprovedu svoj plan, uljez kidnapuje Milju i glavni lik reskira svoj život da je spasi… Ovo je samo početak zapleta. Jak film sa odličnim likovima i radnjom. Od mnogih postapokaliptičnih filmova ovaj se izdvaja. Ali kao što sam rekao nema u njemu SF-a, osim početne postavke.

https://www.imdb.com/title/tt2580382