SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: dan555 23.11.2018. 00:42:28Naslov: Kin - Rođaci (2018)
Poruka od: dan555 23.11.2018. 00:42:28
Kin - Rođaci (2018)


Loš film pristojnog budžeta sa nekoliko dobrih glumaca u epizodama i trunkom SFa koji nema veze sa glavnom radnjom.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t6077.jpg)

Četrnaestogodišnji Ilaj supljanjem sekundarnih sirovina (što bi rekli naši) dopunjava džeparac. U jednom napuštenom objektu bude svedok nečeg neobičnog. Istražujući šta se desilo nađe dva mrtva bića u čudnim odelima-skafandrima. Pored njih je nekakva tehno-kutija koju pokupi i kasnije otkrije da je to moćna energetska puška koja radi samo u njegovim rukama.
Iz zatvora se vraća njegov brat Džimi ali otac, udovac, ne prima ga raširenih ruku. Otac je skroz na skroz poštenjačina i kada mu Džimi zatraži gomilu para koje mora da vrati kriminalcima a on ih nema (poštenjačina, jelte) odbije da učestvuje u krađi novca iz svoje kancelarije. Džimi ipak ode u kađu sa krimosima ali sve krene naopačke ("Sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke..." :D) pa mora da beži sa Ilajem.
Usput, kao svaki pravi propalica (neki bi rekli gubitnik ali ajmo po srpski), zakači se i sa drugom grupom krimosa od kojih ga spasi Ilaj pomoću energetske puške. Pored para pokupe i devojku lepojku tako da je film kompletan po pitanju likova.
Radnja se svodi na malo porodične drame, malo akcije tokom koje ih ganjaju krimosi i borbe sa njima. U finišu pršti na sve strane, mrtvih koliko vam volja ali i pored toga sve izgleda bledo i bez tenzije.
Paralelno sa ovim događajima teče potraga druga dva bića u skafandrima za puškom. Ovome je posvećeno tek nekoliko kadrova, onako usput i sve do samog kraja nema ama baš nikakav uticaj na radnju.
Kraj je čist deus eks mahina kada mali Ilaj sazna nešto o sebi i "skafanderovcima" ali to blage veze nema sa radnjom filma.

Režiseri i senaristi, valjda braća, Bejker uradili su "Kin-a" po svom kratkom filmu "Bag Man" (odgledao, takođe čist gubitak vremena). Uz još jedan filmić ovo im je jedino što su snimili a bolje bi bilo da nisu. Dobili su više nego dobar budžet od čak 30 miliona zelenih ali uspeli su da se to u filmu ne primeti.

Gluma je dobra što nije čudno jer u epizodama možemo videti Denisa Kvejda kao oca, Džejmsa Franka kao krimosa (meni baš uverljiv) i Zoe Kravic kao striptizetu koja se pridruži braći. I ostali su dobri (mada meni nepoznati).

Režija je tanka, a scenario još tanji. SF u vidu puške i "skafandera" nepotreban i bez veze sa pričom o rasturenoj porodici i kriminogenim mladićem.

Ne znam zašto sam ovoliko napisao o filmu koji ne zaslužuje bilo kakvu pažnju... ccc... skriboman...

Distributer je bio Lajonsgejt, ozbiljna firma i zahvaljujući tome pušten je u par hiljada bioskopa gde je uspeo da zaradi manje od 10 miliona i totalno propao.

Isto je i kod kritike - paradajzi mu dali 38%, publika 59%. Što na paradajzima rekoše - mogao bi da prođe kao pilot epizoda neke serije ali kao celovečernji film jok.

Od mene ocena Loše i preporuka za izbegavanje.


https://www.imdb.com/title/tt6017942/


Naslov: Odg: Kin - Rođaci (2018)
Poruka od: peca777 24.11.2018. 16:26:19
odgledao
i ocena lose
ali kao pilot da
mislim da tome i sluzi