SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Leto 21.11.2018. 16:21:33Naslov: Time Freak - Vremensko uvrnuće (2018)
Poruka od: Leto 21.11.2018. 16:21:33
Time Freak - Vremensko uvrnuće (2018)

Komedija, u kojoj momak, student fizike uspeva da napravi vremeplov.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t6076.jpg)

Kada mu devojka kaže da se razilazi od njega on pokušava da je ubedi da su oni stvoreni jedno za drugo, ali ne vredi, ona je čvrsta u svojoj odluci. Aktivira vremeplov vraćajući se malo u prošlost da utiče na njenu odluku ali ne uspeva. Odlučuje se na radikalniji korak. Pravi mapu celog njihovog zajedničkog života, locira trenutke i poteze koji su bili loši i kreće se od jednog do drugog menjajući ih, ne bi li promenio njenu odluku u budućnosti. Na to putovanje vodi svog najboljeg druga. Prolaze kroz niz komičnih situacija. Posebno što je daljinsku kontrolu vremeplova prebacio u mobilni telefon, koji često zaglavljuje. Film je gledljiv, meni je držao pažnju, ima smešne situacije, neke nategnute, neke uspelih. U nekim trenucima su dobro uboli suštinu muško ženskih odnosa.
Ocena na IMDB: 5.8, Rottentomatoes: 68%.

Što se tiče samog putovanja u prošlost i paradoksa koje može da stvori, ovde je to dobro rešeno. Na primer ako se vraća godinu dana unazad ili samo 5 sekundi vraća se u sebe, u svoje telo, na ono mestu gde je bio tada, ali sa celokupnim svojim iskustvom. Time putnik može ponovo da proživi željeni trenutak i da postupi bolje. Nije li svako od nas to poželeo više puta? Naročito kada je drugi pol u pitanju, kao što je tema ovog filma. Ovim rešenjem nestaje omiljeni problema onih koji analziraju potovanje kroz vreme: ubistvo sopstvenog dede ("Ako imaš čoveka, imaš problem. Ako nemaš čoveka, nemaš problem" Staljin), pošto putnik ne može da putuje u prošlost dalje od svojih godina života. Slično rešenje je primenjeno i u dobroj komediji Hot Tub Time Machine (2010).

Mislim da putovanje kroz vreme nije moguće mada je veliki matematičar i najveći logičar 20 veka, Gedel, živeći krajem života na Prinstonu sa Ajnaštajnom, koristeći Ajnštajnove formule pokazao da je moguće uz korišćenje enormne energije. Ajnštajn se nije slagao sa Gedelovim interpretacijama njegovih formula. S druge strane znamo da Ajnštajn nije bio jak u matematici i da mu je matematiku radila Mileva.

Mislim da nije moguće jer je vreme koncept, nije konstrukt, tj. gradivni element ovog sveta. Koncept u našem umu proizilazi iz konstrukta. Da bi se koncept vratio na prethodno stanje potrebno je vratiti i konstrukte na prethodno stanje. Zbog principa neodredjenosti na kvantnom nivou, nije moguće izračunati budućnost (dobit toga je slobodna volja), ali isto tako nije moguće odraditi proračune za vraćanje u prethodno stanje, odnosno prošlost.


https://www.imdb.com/title/tt6769280/


Naslov: Odg: Time Freak - Vremenko uvrnuće (2018)
Poruka od: Eldundarin 21.11.2018. 17:00:18
Film je glup ali je dobro glup, odgledas i zaboravis. Ima tu i tamo par fora (ono kada je onaj mucenik zarobljen u liftu izvristao sam). Zanimljivo da je ove godine vec izasao jedan film na slicnu foru

https://www.imdb.com/title/tt5783956/

A kad smo vec kod putovanja kroz vreme zbog muvanja devojaka, evo ovaj kratak filmic da se (mozda) malo nasmejete

https://www.youtube.com/watch?v=vBkBS4O3yvY


Naslov: Odg: Time Freak - Vremenko uvrnuće (2018)
Poruka od: dan555 22.11.2018. 00:04:37
Nema titlova... :wall:

Hehe, dobar onaj kratki filmić. :mrgreen: :jao:


Naslov: Odg: Time Freak - Vremensko uvrnuće (2018)
Poruka od: dan555 02.02.2019. 23:35:59
Nisam izdržao duže od dvadesetak minuta. Totalno dečji film. Glumica je samo godinu starija od glavnog glumca a izgleda barem deset godina starija.
Meni je ovo negledljivo.