SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Leto 26.09.2018. 18:12:41Naslov: Time Trap - Vremenska klopka (2018)
Poruka od: Leto 26.09.2018. 18:12:41
Time Trap - Vremenska klopka (2018)


Film je B produkcije, gluma je malo naivna, efekti takođe, više je strip nego film ali je gledljiv.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t6051.jpg)

Profesor arheologije kreće u potragu za svojim ocem koji je davno nestao u potrazi za izvorom večnog života. Obaveštava o tome grupu svojih studenta, insistira da ga ne prate, želi da ide sam da njih ne dovede u opasnost. Odlazi, nestaje i grupa kreće u potragu za njim, ali nikome ne javljaju o svojoj misiji. Sa gledašta spoljašnjeg sveta, nestaju i oni. Šta se dešava? Pošto je profesor rekao grupi gde ide, grupa je otišla tamo i otkrila mrežu podzemnih hodnika i pećina. Zaplet je u tome što vreme u njima prolazi mnogo sporije nego u spoljašnjem svetu.

Neprestani razvoj događaja, često kako se ne očekuje, drži pažnju. Kraj je isto u redu, baš po meri ljubitelja SF-a. Podnaslov filma (Bekstvo u budćnost) sve govori.


https://www.imdb.com/title/tt4815122/


Naslov: Odg: Time Trap - Vremenska klopka (2018)
Poruka od: dan555 27.09.2018. 22:49:59
Za B-produkciju sasvim dobro. Budžet i nije bio baš mali za nezavisnu produkciju - 3 miliona dolara ali nekako ne vidim gde su ih potrošili. Jeste da ima specijalnih efekata tu i tamo i da su dobri ali veći deo filma je muvanje kroz pećinu. Imam utisak da je radnja mogla biti bolja, napetija jer ne prate se likovi ravnomerno i tek pri kraju vidimo samo posledice a razrešenje je u stilu "deus eks mahina".
Glumci su baš mladi ali nisu loši.

Publika je dala solidne ocene a kritika ga izgleda nije ni konstatovala. Nema ga ni na vikipediji.

Što se rupa u priči tiče, recimo da se pitam kako to da svetlost ne usporava kada je vreme usporeno. Takođe, malo zbunjuju oni pećinci jer njihova brojnost i crteži ukazuju na to da su duže vreme unutra. Šta su jeli?

Od mene ocena Osrednje. Može da se gleda ali ama baš ništa se ne gubi i ako se zaobiđe.