SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Leto 09.04.2018. 23:09:26Naslov: The Titan - Titan (2018)
Poruka od: Leto 09.04.2018. 23:09:26
The Titan - Titan (2018)


СФ филм смештен у неку ближу будућност.
Земља је због пренесељености пред уништењем, остало је само мало плодних делова. Људи доносе одлуку да треба да се селе на Титан да би човечанство опстало.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t6026.jpg)

Чудан закључак. Јер и тако уништена Земља је боље место од Титана на коме је минус 50-100, одлује 300 км на сат и атмосфера од метана и ко зна шта још. Али у недостатку добрих сценарија, дај шта даш. Убрзаним генетским инжињерингом полазе од групе проверено најспособнијих војника, мушкараца и жена, и корак по корак модификују их у некаквог новог човека амфибију, даждевњака, шишмиша, да би могао да остане на Титану. Тај процес је радња филма. Ту има личних драма јер неки умиру, неки морај бити убијени јер полуде. Није интересанто за гледање а и глума је слаба. Али очекивано на крају један од целе групе преживљава, главни лик у филму, успева да постане то што су луди научници наумили и одмах га шаљу на Титан. Како, нема ни слова о томе.

Од планете Титан има само последњи кадар где је он приказан као наг господар Титана. Ваљда зато што има кожу између руку и тела па може да лети по њему, и да плива и рони по његовим морима. Како се храни, да ли има неки задатак, шта ради у слободно време, како се лечи итд. о томе нема ништа.

Све у свему слаб, сив филм без духа и духовитости. Као да су га смисли они који би најрадије да не буду људи, или они који би желеи да Земља и човек нестану.

Не кажем да неко не може да у њему види нешто што ваља, ја нисам . Нпр. комадант НАТО базе у којој се дешава радња, који има оружану моћ у својим рукама, и одлучује ко ће вити жив, ко мратав, је Шпанац (види се по застави на рукаву и по стеротипу како изгледа згодан Шпанац). Е да су ставили да је комадант те базе Србин, и српску застава, то би било нешто. Заиста СФ. Овако, ћорак.

Трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=ctM8zpe3BHo

http://www.imdb.com/title/tt4986098/


Naslov: Odg: Titan - Titan (2018)
Poruka od: robi75 10.04.2018. 13:57:20
Evo ja cu se ponoviti, jer sam ovaj film spomenuo u nekoj drugoj temi... meni se zaista ne dopada... koliko sam citao utiske i kritike, mnogo je vise onih kojima film nije ispunio ocekivanja... jer od Titana nema ni T a kamoli sf u tom smislu, osim, ajde da dam i koju pohvalu, malo drugacije ideje kako nastaniti neku drugu planetu, ili mesec, u smislu da se ne menja staniste i prilagodjava coveku, nego da se covek prilagodi sredini, u ovom slucaju
 otisne, eto na Titan, vec fizicki, pripremljen da prezivi u takvim, drugacijim uslovima bez ikakve opreme...jednostavno mi sve deluje neubedljivo, dosta sporo, pomalo nelogicno...zasto menjati coveka da prezivi negde kada on samim tim prestaje da bude covek???...svrha??...ne produzavas postojanje ljudske rase, ne, pretvaras coveka u neko novo bice, mutanta, da on kao takvo bice prezivi u novim okolnostima???...izvini, biram da budem covek...neuspeo eksperiment....


Naslov: Odg: Titan - Titan (2018)
Poruka od: valiant68 11.04.2018. 13:27:54
Hvala na upozorenju.  :cao: