Skenirani Sirius
SIRIUS je bio najznačajnija revija naučne fantastike u bivšoj SFRJ i obavezna literatura svih ljubitelja žanra. Izlazio je od 1976. do 1989. godine. Tiraž se merio desetinama hiljada primeraka (13.000 pred gašenje). Izlazio je svakog petog u mesecu. Dva puta (1980. i 1984.) je proglašen za najbolji evropski SF-časopis. Izdavač je bio zagrebački Vijesnik a prvi i najznačajniji urednik Borivoj Jurković.

Sa željom da ga sačuvamo u elektronskom obliku i omogućimo novim SF fanovima da ih pročitaju, skenirali smo i obradili sve brojeve. Rad je podrazumevao: skeniranje, obrada, OCR (optičko prepoznavanje karaktera), ispravljanje (korektura OCR-a), formatiranje i pakovanje u doc-dokument. Prelom i formatiranje su nalik Sirijusovom.
Više o ovom 'poslu' u temi u forumu, gde možete napisati i svoje komentare. LINK

Svi brojevi su spakovani u jedan rar-fajl kao Vordovi dokumenti i mogu se preuzeti sa linka koji se nalazi ispod ovog teksta.
Pet brojeva je urađeno i kao PDF, napravljen od slika (sken) i izgleda onako kako je taj broj Sirijusa odštampan. Neki skenovi imaju požutelu pozadinu (na takvoj hartiji je Sirijus štampan), a nekima je pozadina očišćena (bela). PDF verzije su zapakovane u jedan rar i mogu se preuzeti sa jednog sajta za čuvanje fajlova. Link je ispod.

Ovi dokumenti služe isključivo za ličnu upotrebu. Posle čitanja dužni ste da ih obrišete!
Ako smatrate da je ovim povređeno vaše autorsko pravo, molimo da to prijavite adminu sajta.

   
Svi brojevi (doc) zajedno   88 Mb (rar)
   
 
   
1, 2, 81, 82, 83 kao pdf   88,7 Mb (rar)
   
 
 

Beskrajni SF kviz  ◊   NF na Krstarici  ◊   Novi SF filmovi

Kopirajt © 2006-2022. SF tim. Sva prava zadržana.

MKPortal M1.1.2b ©2003-2007 mkportal.it
Strana je generisana za 0.01038 sekundi uz 20 upita