Otvorite svoj blog u SF tim | HOME
Malo o svemu i svačemu
Malo o svemu i svačemu
Nakupilo se tokom godina raznih zanimljivih doživljaja, pa bih hteo da ih podelim s vama..
Četvrtak, 20 Maj 2010
Opet malo o knjigama.
1) Skoro sam kupio jednu horor knjigu. Šta ću kad volim vampirske serijale.
Posebno ako su zgodne vampirice glavni junaci.. Elem, prilično sam je platio- 691 din. Izvadim ja 700 dinara, i dam prodavačici. Ona mi ladno kaže ,, dajte mi jedan dinar, da vam vratim deset ''. Traži po džepovima, jakni, prebiri sitniš, jedva nađoh. Takvo vreme došlo, i dinar jedan vam traže.
2 ) Prisustvovao sam prilično mučnoj sceni u Solarisu. Neka baka pikirala knjigu, i čujem da je cena 650. Oće da kupi, ali za 600. Ovi joj tri puta govore ne može, koliko plaćaju izdavaču, tih pedeset je njihov profit.. ona tri puta ajde dajte mi za 600. Na kraju joj čovek osorno reče ne može, i tačka. Ona ode, sva pokisla ko crkveni miš. Ne znam šta je po sredi. Ili joj toliko znači pedeset dinara, ili je od onih koji bi svuda malo da štrpnu i da se ogrebu. Oba moguća objašnjenja su mi jadna i za žaljenje.

3) Već danima gledam izdanja Hrvatskog Algoritma. Kako je to profesionalno urađeno, kako moćno, u odnosu na naša izdanja. Tvrd povez, ilustracije u koloru, ekstra urađeno. Martinov Grozničavi San, trilogija epske fantastike Princ Ničega- Skot Bejker. Prsti me svrbe da to uzmem. Ali cena ubija. Svaka knjiga trilogije je 2200 din, a Grozničavi San blizu 2000. Mnogo mi je to dati za knjigu. Stvarno mnogo. A mami me. Ako upadne kakav kladioničarski tiket, onda kupim. Dotad ću da obilazim oko njih kao mačak oko slanine.
Eriops je napisao/la @ 17:19 - Link - komentari (1)
002648 pregleda