Otvorite svoj blog u SF tim | HOME
Slučajni prolaznik kroz život
Slučajni prolaznik kroz život
O meni
Godine: 54
Lokacija: Modriča
Zodijak: Virgo
Blog Description
Totalno nezainteresiran i neprimjetan ja sam samo slučajni prolaznik kroz život. Usput zapisujem na papir svoje emocije, svoje misli, ono što me dojmi toga dana.
Volim...
Ne volim...
Arhiva
novije
Maj 2016
April 2016
Februar 2013
Maj 2012
Mart 2010
Septembar 2009
Avgust 2009
Mart 2008
Oktobar 2007
Sajtovi
Knjige...
Muzika...
Filmovi...
Citati


015311
Poseta

Ponedeljak, 02 Maj 2016
Andol ljudi

Postoji jedan 'lijek za sve bolesti' - acetilsalicilna kiselina - u narodu poznat pod generičkim imenom Andol. Ne vjerujete? Razmislite ponovo! Koji je to lijek koji svi imamo u kući? Šta ljekari propisuju po difoltu, uz sve drugo što nam utrape, bez obzira od čega bolujemo? Neki čak tvrde da bismo svi trebali svakodnevno da pijemo po tabletu Andola (u varijantama 100, C, plus...) preventive radi.
Mislim da već dosta dugo ovaj univerzalni lijek ustvari ne pomaže ni kod jedne bolesti. Ili smo svi postali imuni na njegove komponente, ili se u njega više i ne stavlja acetilsalicilna kiselina, nego samo placebo.

Tako da Andol mnogo obećava a, ustvari, niti pomaže niti odmaže.

A znate li da postoje i andol ljudi? Naravno da postoje. Ljudi koji rado i mnogo obećavaju a, ustvari, niti pomažu niti odmažu. Ako su nekada i pomagali, ta aktivna komponenta odavno je nestala iz njihovog karaktera a ostao je samo placebo.
MasterYoda je napisao/la @ 00:13 - Link - komentari (1)