Otvorite svoj blog u SF tim | HOME
Slučajni prolaznik kroz život
Slučajni prolaznik kroz život
O meni
Godine: 54
Lokacija: Modriča
Zodijak: Virgo
Blog Description
Totalno nezainteresiran i neprimjetan ja sam samo slučajni prolaznik kroz život. Usput zapisujem na papir svoje emocije, svoje misli, ono što me dojmi toga dana.
Volim...
Ne volim...
Arhiva
novije
Maj 2016
April 2016
Februar 2013
Maj 2012
Mart 2010
Septembar 2009
Avgust 2009
Mart 2008
Oktobar 2007
Sajtovi
Knjige...
Muzika...
Filmovi...
Citati


015311
Poseta

Utorak, 22 Maj 2012
Sinoć me je ujeo pas!
Smiješno. Ja volim životinje, a pse obožavam. Znam im pokazati ljubav, ali i uspostaviti autoritet tako da znaju ko je glavni. Ako neko gleda Cezara Milana, zna o čemu govorim.

Sinoć me je ujeo pas!
U ruralnijim krajevima to je još uvijek životinja koju skoro svako ima u dvorištu. Najčešće je to neprepoznatljiva mješavina mnogo rasa, poznata kao Dodž (domaća obična džukela). U životu sam se sreo s mnogo pasa te pasmine, ali i rasnih pasa, od obične pudlice do onih najopasnijih. Nikada nisam imao susret s onima koji su posebno dresirani da napadaju sve živo - psima ubicama. Nadam se i da neću.

Sinoć me je ujeo pas!
Najvažnija stvar je da ih se ne bojite i da im odmah pokažete da ih se ne bojite. Ali stvarno. Ne možete ih zavarati lažnom hrabrošću jer oni to odmah osjete. Bez obzira kako se oni ponašali, ne smijete ustuknuti ni za milimetar. Umjesto toga, krenite naprijed, prema njima.

Sinoć me je ujeo pas!
Drugi put u mojih 58 godina života. U oba slučaja nisam ga ni vidio prije napada. I u oba slučaja radilo se o malim i ne posebno opasnim psima pasmine dodž.
Prvi put, prije nekih 25 godina, sjedio sam u vrtu jednog poznanika. Dok smo ispijali pivo i brstili svjetsku politiku (da li je mis svijeta najljepša ili je nekome dala), prišuljao se s leđa i ćapio me za ruku. Ne poznanik, nego njegov pas.
Sinoć je situacija bila slična. Samo, nisam sjedio, i nije bilo piva. Komšilin psić, ne veći od oveće mačke, izvukao se odnekud i zgrabio moju nogu. Ništa strašno, tek toliko da progrize pantalone i pusti mi malo krvi.

Sinoć me je ujeo pas!
Provjerio sam - vakcinisan je.
Zasad nema nikakvih posljedica osim malog traga na nozi i malo poljuljanog samopouzdanja. Ono prvo brzo će proći, a za drugo ću se sam postarati. Ja ipak i dalje volim pse.
MasterYoda je napisao/la @ 08:03 - Link - komentari (2)