X-Men Origins: Wolverine (2009)
Logan i Viktor...braca po oruzju, a i po mutantluku....

Iako generalno ne volim te super heroj filmove (nisam odgledao ni Srebrenog Letaca, svog omiljenog Marvel-ovca) nekako se naterah da odgledam pocetak X men sage. I nisam se pokajao.
Elem, sam film obiluje fantasticnom akcijom (fantasticnom u smislu samih nemogucih borbi, a ne rezije i tako) u kojoj sam mnogo uzivao izvaljen kao tovno krme na kaucu.
njemu ne trebaju one zice za raznjice...sto bi se reklo, ruku u vatru i peci..Macete iz ruku, superlaseri koji seku ogromne betonske gradjevine kao puter iz ociju, brzina macevanja i pokreta od koje bi i sam Lesli Eldridz pozelenio od muke, helikopteri, iskrcavanja, antiteroristicke akcije zauzimanja ogromnog solitera, tenkovi, jurnjave na motorima, obicne kafanske tuce....i sve to, sve u celofanu klasicne americke ljubavne price.
Ajd da krenem sa radnjom, pa da vidite u cemu je vic..
Elem, dva buragera, Viktor i Logan , sticajem okolnosti ubiju svog cacu (a nisu znali da im je calac, a isti im roknu ocuha za koga su kontali da im je pravi calac) i onda se fataju noge...i usput se dogovaraju da ce zauvek jedan o drugome brinuti.
I tako oni zajedno ratuju sve savremene ratove, od americkog gradjanskog pa sve do vijetnama.
Cak su bili i na iskrcavanju u Normandiji.
I uvek su pazili jedan na drugoga.
sedi na wc solji, garant....E onda jednog dana (u ovo kao vreme), lezeci zajedno u cuzi radi ubistva pretpostavljenog, upada im neki general i nudi posao stoljeca.
Da pristupe njegovoj jedinici super junaka mutanata i sluze svojoj domovini.
Posle Logana cak i "apgrejduju", prelivajuci mu skelet nekom superlegurom. Svasta.
Ali...dzeneral prekoracuje sve norme etike i ratnog morala i to se smuci Loganu i on napusti jedinicu, u sred akcije.
To mu se ne svidi burageru, kojem se inace svidja takav zivot..
Posle, nas Logan vodi miran zivot u kanadskim bespucima i to sa jednom lepom zeMskom.
Ona zna za njegovu mutavstinu i kao hepi su.
On radi kao pravi rednek, drvoseca.
I idila se stvorila.....
Ali avaj...kratkog veka.
Dolazi mu dzeneral i upozora va ga da je Viktor pomahnitao i da koka sve bivse pripadnike jedinice.
Logan ne sljivi dzenerala ni pet posto...sve dok ne pronadje svoju slatku malu zeMskicu vrlo, vrlo mrtvu.
I onda mutant dernek pocinje..osveta, izdaje, intrige...sve jako preliveno cistom i super odradjenom akcijom.
Gluma glumaca OK, rezija vrlo dobra, a scenografija ekstra.
Narocito kako su snimani kadrovi onih kanadskih planincina i divljine...jako lepo.
Muzika super.
Ne bih imao sta da dodam, sem da sam mozak odmorio uz ovo ostvarenje, iako, rekoh, ne mirisem superjunake...
Preporuka
iskazivanje bratske ljubavi...dirljivoIMDb bratija
http://www.imdb.com/title/tt0458525/Trejler
http://www.youtube.com/watch?v=LPmbGzQaOCs