Odgledao, zahvaljujuci Valiantu.
prvo sto mi je "bolo" moje lepe okice, a sto je nastavilo "bosti"sve do kraja serije je onaj idealizirani imperijalisticki amerikanizam.
Po meni je ovo klasicna prica indijanaca i kauboja, sa akcentom na opravdanost istrebljenja indijanaca.
Ipak su dobili packu na kraju serije, gde interes i profit, iznjedren od tog istog imperijalizma, stavljen ispred ljudskih zivota.
Takodje, ono njihovo takozvano junastvo je u najmanju ruku - smesno.
Mislim, ko jos ide u smrt, otvorenih ociju i pri tom vice HURA.
Cisto reklamiranje njihovih marinaca i plasenja ostalih naroda (neposlusnih) na zemlji.
(da su vikali alah uekber dok su jurisali na cevi, i poverovao bih, jer znam, video sam te drogirane...

)
I onda njihovo forsiranje moralnog cistunstva, dok istovremeno kinje one vestacke ljude, inVitro-e...kao da se igraju sa svojim rasizmom ...
Ipak, serija je vrlo "pitka", gledljiva...jer, ne desava mi se cesto da odgledam par epizoda zaredom, a da ne zaspem.
Volim tvrdi sf, a narocito onaj sa kvalitetnim space makljazama.
Zao mi je sto scenaristi odlucise da su neprijatelji mutavi i glupi, jer ih ovi marinci kokaju kao glinene golubove, al ajd...
Sve u svemu, serija mi je pruzila mnogo casova lepe zabave u mom omiljenom zanru, tako da je moja kritika vise upucena samom amerikanizmu nego seriji kao seriji.
Zao mi je sto nema vise sezona.