Evo i prvog obaveštenja o SMF forumu, nažalost loše vesti.
U prethodna dva dana imali smo čak 5 napada na sajt.
Neko je pokušao da nam ubaci virus, ali bezuspešno.
Ove napade zabeležio je skriptić koji sam stavio da prati posetu stranama portala koje sam dodajem (tv program, vektor i šema sajta).
Kada sam otišao na jedan od tih sajtova sa kojih je upućen napad, utrčao mi je virus u računar. Avast ga je prepoznao i zakočio se. Nadam se da je virus ostao u "sandučetu sa peskom" iz koga mi radi FF, a taj "sandboxie" sam o'ma izbrisao.
Ako je ipak nešto prošlo, možda ću biti sprečen da se javljam dok ne vratim sliku diska.
Moj kont je da tebi (nama) nije niko hteo ubaciti virus, nego da su testirali avast.
Pogledaj odakle ti avast skida naj definicije...mislim da ce ti to pomoci.
Nisi trebao brisati nista iz FF...FF ima svoju mini skriptu za odbranu koja radi sasvim OK..kao mali firewall.
Vrcem se na putanju avastovih izvora def.
Posto je on jedan od najboljih AV free programa, ako ne i naj AV program dosada, mnogi hakeri deface-uju org sajt i salju svoja gvna...salju oni naj def, ali i jedan bezopasan vir kome je zadatak da uploaduje inko o posecenim sajtovima, kao spyweare.
Njima nije cilj da dati komp sjbu, njima je cilj da se domognu info o tvojim posetama nekim sajtovima...ako posecujes odredjene sajtove nevidljive pretrazivacima, kuku se tebi...cak ni black ice firewall ti nece pomoci.
Ako surfujes redovno na "normalne sajtove" nemas brige..
I ako slucajno nisi upoznat zasto je awast naj skener...zabodi opciju scedule boot scan....skenira hdd PRE dizanja win-a...znaci gamad nema gde da se sakrije i ostaju goli na ledini necega ispod DOS-a...moraces sacekati, ali veruj, vredi.
Narocito kada pocne cesljati win system 32 folder...da vidis kako isplivavaju...