Sve shvatam čak i ovo da bi ono mislilo da ja imam masu 70 milijardi puta veću. Samo mi nije jasno ko ima stvarno veću masu? Ili je i stvarna masa relativna?
Hm, taman sam mislio napisati da nije, ali onda sam shvatio da, u principu, je. Svako tijelo ima svoju masu mirovanja i to je jedina fiksna stvar. Čim se nešto počne kretati
u odnosu na nešto drugo, počet će petljancija, "Tebi je porasla masa", "Ne, tebi je!" "Ne, tebi je!" "Ne, tebi je..." i dovikuju se dok se udaljavaju jedna od druge brzinom od 100.000 km/s. A kome je
zbilja porasla masa ne može se odrediti dok se ne pronađe apsolutni referentni sustav, ali teorija relativnosti kaže da takav ne postoji. Da je, dakle, sve relativno.
Inače, netko je spomenuo crne rupe i antimateriju. Gravitacija djeluje na antimateriju na isti način kao i na materiju - privlačno. Sva ostala svojstva materije i anetimaterije su međusobno suprotna, ali masa nije.
Inače (2), što se tiče Petrusa, okan'te se, ljudi, ćorava posla. Ako on ne čita vaše postove i ne odgovara na njih, nego gusla po svom filozofiranju, što gubite vrijeme urlajući gluhome? Može li mi netko reći mogu li se na ovom forumu podesiti opcije za ignoriranje?