Nešo, nisi me razumeo.
100% sam siguran da se ne varam.
U Prvom sv. ratu avioni su bili dosta sporiji, pa su prema tome omogućili direktne borbe u vazduhu, od prilike, slično kao bitka na zemlji, znači nije bio cilj bombardovanje, nego se često išlo, avion protiv aviona pa ko bude bolji pilot... Dakle, da skratim, išlo se na direktne duele u vazduhu.
Drugi svetski rat donosi razvoj tehnologije, tenkova, avijacije....... Istina, na samom početku rata, Njemačka industrija je prednjačila u odnosu na ostale, pa su demonstrirali silu za vreme španskog građanskog rata.... ali da skratim. Avioni postaju mnogo brži, a primarna uloga im više nije dvoboj "na nebu", nego bombardovanje. Prvo veliko korištenje aviona (ne račinam pomaganje Luftvafa u francuskoj kampanji) je bilo bombardovbanje Britanije. Koliko znam, jedinice RAF-a nisu se upuštale u direktne sukobe sa Luftvafama na nebu, zato su Švabe bombardovale gradove, koliko se sećam najgore su prošli gradovi Konventri i Hal siti (pojam konventrirati nastaje ovom prilikom). I dalje, razvojem RAFa nije bilo mnogo vazdušnih sukoba, to što je bilo rušenja aviona, ne znači da je bilo duela, već da su to bile jednostavne potere, tipa, par aviona juri neprijatelja i ruši ga. Što se tiče Japana, kamikaze i tačka.
Dakle, bilo je više rušenja u Drugom sv. ratu (jer je bilo i mnogo više aviona), ali to nije bilo toliko zanimljivo kao dvoboji koji su vođeni u Prvom svetskom.
Ja sam svoje rekao, ti kako hoćeš.