Stereotipi nisu američki specijalitet. Ali je njihova opšta nezainteresovanost (prosečnih Amera na ulici) za sve izvan njihovog dvorišta prilično blizu nule, plus imaju kompleks više vrednosti. Što njihovi političari i te kako koriste. (Ilustracije radi - Hilari reče pre neki dan da rusvaj u Pakistanu direktno ugrožava bezbednost SAD. Da mi je znati kako

)
Nekako u to vreme (Vreme rata) pojavili se i filmovi gde su Srbi teroristi pa cak jedan gde smo A. bombu dopremili u sad i da nebi demokratskih nad pandura i demokratskih cia i fba, ameri umalo naj...se.
Ako je to onaj filmić u kome Nikol Kidman glumi doktoricu nuklearne fizike koja levom rukom deaktivira nuklearnu bombu, mislim da tip (sa bombom) u tom filmu baš kaže nešto tipa "ja sam Hrvat, ja sam Srbin, ja sam Musliman" tako da ti to nije baš dobar primer.
To što se nama desilo je posledica interesa, a posledica istih interesa je i to što smo nacrtani kao "bad guys". A smor je gledati u svakom filmu američku zastavu, što jes jes.
A Hantingtona bi trebalo zatvoriti zbog priče o sukobu civilizacija.
A ja bi trebalo da se prešaltam na recimo građevinu i da napravim nešto što je nekom korisno umesto da u kasne sate mozgam o Hantingtonu i sličnima i da smaram vas sa istim.
Edit: ja na ovoj temi pisah o svemu sem o Galaktici. Izvinjavam se. Mnogo. Neću više.