Flaš Gordon (Flash Gordon) (2007)

(1/1)

dan555:
Flaš Gordon (Flash Gordon) 2007.

Srećem ovu seriju po raznim sajtovima, pa reših da pogledam neku epizodu. Našao sam prvu i devetu, a do sada je prikazano 19 od 21 (poslednja je dvodelna, dakle ukupno 22) najavljene za prvu sezonu.
Naših titlova u opšte nema, izgleda da nikome nije interesantna.Nisam naročiti ljubitelj Flaša u bilo kom obliku ali revnosno sam čitao epizode stripa u Zabavniku i Stripoteci. (kad sam ih već platio, moram i da ih pročitam :)) Kod Flaša mi smeta što je 100% pozitivac, nema ni jedne mane pa je uglavnom dosadan. Njegove reakcije su zbog toga potpuno predvidljive.

Kako je on jedan od najstarijih SF likova, ima mnogo i filmova i filmskih serijala i TV serija o njemu. Izgleda da producenti misle da ne mogu da omanu sa njim.


(Portal)

Ova serija odstupa od stripa jer nema kosmičkih brodova, putuje se kroz neku vrstu privremene kapije-prolaza direktno sa Zemlje na Mongo. Ostadosmo uskraćeni za putovanje kroz kosmos. Ni Zarkov nije kao u stripu, ovde je neki smetenjak i po izgledu i po ponašanju.
Ni Dejl Arden nije kao nekada, rasna lepotica, već toliko žgoljava (ali ipak lepuškasta) da se čovek pita hoće li se smandrljati niz padinu na tako tankim nožicama. (Znam da u Holivudu kažu da nikada ne možeš biti dovoljno bogat i mršav, ali preteraše ga.) Princeza Aura je... onako, ni prići, recimo, Orneli Muti. Šminkom joj malo iskose oči i to je sve od pokušaja da liči na original iz stripa. Toliko je "poznata" i "upečatljiva" da ni Gugl ni IMBD skoro da uopšte ne nude njene slike.
Toliko o glumicama čiji likovi bi trebalo da plene svojom fizičkom lepotom. :eek:


(Dejl i Aura)

Dejl je ovde mnogo samostalnija od one iz stripa, ume da se bije protiv zloća, a i prilično je preduzimljiva. Ništa od one pasivne uloge i "Oh, Flaše, kako si hrabar!" ili "Flaše, spasi me!"

Uveden je i novi lik, Flašov otac, koji je naučnik i baš on je "zakuvao" taj portal i omogućio da Ming uspostavi vezu sa Zemljom. Glavni motiv početnih epizoda Flašu je traženje oca po Mongou.


(Aura)

Najznačajnija razlika je što likovi šetaju od Zemlje do Mongoa i obratno kroz portal, kako hoće, radnja se paralelno odvija na obe planete. Koliko se sećam, toga nigde nema u stripu. Ovo od serije čini (skoro) omladinsku sapunicu sa malo efekata i SF-a. Istovremeno otvara mogućnost razvlačenja priče o međuljudskim odnosima, intrigama, ljubavima (ima i magije, ljubavnih napitaka), samo što se radnja odvija na dve planete.

Učinilo mi se da serija liči na neku drugu. Kada sam video da je režiser radio Smolvil a glavni glumac takođe tamo proveo 3 sezone, znao sam da sam u pravu. Ova serija je rađena tačno po kalupu Smolvila. Nekome će to goditi, nekome (meni) jok. (A nema ni Kristine... ccc)


(Flaš)

Flaš ovde živi u malom gradu, trostruki je pobednik maratona svog grada, ali nije velika sportska zvezda, već živi sa majkom i zarađuje za život kao automehaničar u svojoj garaži. Nijedan glumac ne može od ovog lika da napravi umetničko delo, tako je moje očekivanje vrlo nisko, pa je Erik Džonson sasvim dovoljan za ovu ulogu. Niti je očajan niti genijalan - kakva serija takav i glavni glumac, osrednji.

Dejl je ovde bivša :shock: Flašova devojka koja je čak verena za drugoga, ali će tokom serije ipak da pokažu da "stara vatra" nije zgasnula. Isto kao u Smolvilu - jeste, volU se, al' 'ajd' da pravimo tenziju od toga kad već razvlačimo seriju... :roll:

Ko voli Smolvil i slične serije, uz dozu humora u vidu ubice sa Mongoa u obliku konzerve (u prvoj epizodi), dopašće mu se i ova. S obzirom da je prikazano već 19 epizoda, serija je, izgleda, dovoljno dobro prošla kod gledalaca. Ocene i nisu nešto, tek malo iznad proseka, slaba 6/10, što je i realno. Ja bih joj dao i manju ocenu 4/10. Gledljivo ali ništa posebno.

http://www.imdb.com/title/tt0959086/

Sal:
Steta sto nema onih brodova...oni su davali filmu, a i onoj staroj crnobeloj seriji odredjenu egzotiku, da se tako izrazim...

(Ona "war rocket Ajax" ce vecno lebdeti (a i sibati iz bezbrojnih lasera) u mom secanju..:):)

 U filmu su extra pogodili retro stil i dizajn Ajaxa na prvobitnu seriju, i smatram da je bas taj dizajn svih letelica, uz Queenovu muziku, film FG ustolicio u SF cinema umetnost...

Neki bi rekli cisti kic, medjutim, pazljivijim gledanjem taj kic se topi kao sneg u sahari....

Samo Flash-ova bezgresnost i heroizam, plava skandinavska krv i kosa, bodibilder i moralna ispravnost u svakom aspektu (ja se ne bi ni sekunde dvoumio izmedju teranke sirotinje Dejl i princeze galaksije, bolje ribe od Dejl sto puta, Aure...:):) ) negone na pomisao da su se izrugivali time fasizmu....onda, pojedini detalji na letelicama jako podsecaju na ukrase rimskih borbenih kocija....:):)

Mozda mi je masta previse radila gledajuci Flash-a, ali to je moj kont i dalje...

Posle Mr Dan-ovog opisa serije, dodje mi muka.
Zar one lepe letelice da zamene nekakvim bezveznim portalom?
I jos Dejl da unakaze?
Zarkof-smotanko? Flashov matori?

Ma daj.... :(:(:( :evil: :evil:


yugo 45:
jeftiniji je portal  nego letilice

negde sam citao ili gledao na tv-u kad su snimali prvi star trek da im je bilo jeftinije za produkciju

uredjaj ta teleportaciju nego da se  se na neku planetu spustaju sa satlom

i tako je izmisljena   teleportacija :)


sto bi danas rekli kresanje viska radnih mesta

crveni:
Meni se pilot nije svideo; smorio me je! Da li su se posle malko popravili, vredi li!?

Navigacija

[0] Indeks poruka