Onomad sam imao svoj blog ovde, pa rekoh Mr Dan-u da ga ukine, brutalni izbrise
Sada pokrecem novi....verovatno kada se nakupi budalastinama bit ce admin opet zamoljen da ga terminise.
Sada sam na 10-tom jelenku, pa ne bih trenutno da postujem ovdje.
Ipak, samo malo..tice se one moje price, sto od par clanova dobih pohvale za istu.
Malo geneze, da objasnim zasto volim pisati i zato u 60 posto slucajeva ispadne citljivo...'
Odrastajuci u njemackoj, bio sam primoran od malih nogu tri jezika paralelno savladjivati.
Rastuci kraj americke vojne baze, pohadjajuci svapsku osnovnu skolu i u kuci pricajuci serbski, moj mladi mozak je, na sveopstu radost, upijao kao sundjer sve finese u i detalje sva tri jezika.
Ne mislim pri tome na sam jezik, nego na paralele uzrecica i mudrolija koje se po pravilu ponavljaju u svakome od jezika sveta.
Kada glupavi englez kaze da"padaju macke i kerovi", a svaburina pirgava veli " es regnet himmel und erde", nas cova bi reko "pada kao iz kabla", a nas boske bi se izjaasnio " pada kisa napolju, kaplje mi po prozoru..."
E po tom sablonu, mladi mozak mora da to linkuje nekako, ili da podilkani.
Ja sam i linkovao, i podilkanio.
Ewo i zasto....
Na ratistu, o kome necu sada, bi ja mladjani sa 23 god vojni policeman...i to standardno po defaultu na kontrolnom punktu izmedju serbske teritorije i grada muslimskog sarajeva.
Elem tu, na tom punktu, odradio sam mnogo za nasu mladu drzavicu republiku srpsku, hvatajuci unproforce na delu kako svercuju par metaka armiji bih ...
Sve sam redom privodio, i kao jedini u stanici murije koji je znao stranjski jezik, morao i isledjivati...
Britanci su mi bili naj zalogaj...papani poceli koknijevskim dijlektom, koji je meni zacudo bio jako razumljiv...
Kleli su se majkom kraljicom da sam ja stavio desetak metaka 7, 62 na konzolu dzipa prilikom pretresa....ali dzaba..moja rec je nasoj napacenoj vojsci donela novi blindirani Land Rover.
Jerbo, po zakonima ratnim ili pararatnim, cak i mirnodopskim granicnim se oduzima vozilo koje je prepravljano van fabrickih normi za sverc.
Ali o tom po tom....
Prilikom isledjivanja istih, ja sam to odradjivao, dok su nasi neuki islednici mutavi samo kimali glavom i kucali na olivetijevoj pisacoj masini resenje o oduzimanju.
U tom cirkusu ratnom, plivajuci izmedju njihovih kokni izraza i bosnian serbs terorist jezika, sam skontao kako ja to dobro radim...
Ali nazalost sve za nasu novu drzavu, repalik of serbs in bosnian entiti...
Elem, skreno sam sa kursa....
Jezici su mi isli uvek, i zato smatram da mogu da se zezam sa prevodima i tako, ali nesto ozbiljno...neznam, aj videcemo...
Nemogu da pisem nista ozbiljno u sf domenu, ali mogu pokusati.
Parodije sa cinizmom i nipodastavanjem...to mogu i to mi ide...
Eto zasada toliko od mene...

Jos cu da se javnem kada se nadojim ili ne, zavisi od konsteleracije zvezda i enterprasa....ako ne unidje i galaktika...