dan555
Kosmozamlata
predsednik
Ugled: +80/-9
Starost: 62
Slike: moj album
Pol:
|
 |
« poslato: 29.09.2007. 17:10:20 » |
|
Peti broj SF Vektora možete preuzeti u PDF formatu (3,13Mb) na "download" sekciji portala. http://www.sftim.com/forum2/index.php?ind=downloads&op=entry_view&iden=6 Sadržaj Uvodna reč Zanimljiva nauka:Astrobiologija Kratke zanimljivosti iz nauke Likovna umetnost:Igor Kordej Hans Rudi Giger Klut-Nikols-ova SF enciklopedija u nastavcima Književnost:Bangla (Bengali) SF Nil Gejmen Priče: Lek za sve - Severna Park Kako pričati sa devojkama - Nil Gejmen Zemlja vječne noći - Majk Kombs Sultanin san - Begun Rukija Bekstvo - Dinko Osmančević Kao i uvek, vaši komentari su dobrodošli. 
|
|
« Poslednja izmena: 12.01.2008. 02:46:07 od dan555 »
|
Sačuvana
|
 Čoveče, pazi da ne ideš mali ispod zvezda! 
|
|
|
Glen
Registrovani
pripravnik
Ugled: +0/-0
Pol:
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 10.10.2007. 00:08:53 » |
|
Prelistao sam ceo broj 5, nešto i pročitao, izgleda stvarno dobro, vidi se veliki rad i volja svih onih koji su radili na njemu. Šeta je što i stari brojevi nisu webovski dostupni. Verovatno je probelme cena prostora na serveru ali to će se možda popraviti s vremenom. Za neku budućnost, ne predaleku, bilo bi dobro da se mogu ostavljati komentari iza svakog članka.
|
|
|
Sačuvana
|
Ovaj svet najverovatnije postoji, ali nije moguće dokazati
|
|
|
dan555
Kosmozamlata
predsednik
Pol:
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 10.10.2007. 00:15:40 » |
|
Hvala što si se javio. Drago mi je da ti se Vektor dopada.  Čitaoci vrlo retko komentarišu e-zin, na žalost. Možeš pogledati i teme o prošlim brojevima i videćeš koliko je malo poruka u njima. Nema svrhe da se ti komentari dodatno razbijaju na zasebne članke. Osim toga, portal ne podržava takvu opciju. Morao bih da opteretim same strane Vektora poljem za upis komentara. btw, video sam na vašem forumu da ste razgovarli o pravljenju fanzina. I vi možete početi ovako, prvo e-zin, pa kada se razradite, pređite na štampu. edit, da dodam, imam sačuvane sve brojeve u HTML-u. Ako se odlučimo da ih držimo na serveru, to je izvodljivo. Za sada prostor nam je skučen, imamo galeriju na portalu, za koju planiram mnogo slika, a to jede prostor. pozz
|
|
« Poslednja izmena: 10.10.2007. 00:18:05 od dan555 »
|
Sačuvana
|
|
|
|
luci
Sappe-sai
oficir
Ugled: +1/-0
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 10.10.2007. 10:36:12 » |
|
ja ne komnarisem jer je svaki komentar suvisan stvarno vam svaka cast... e-zin je odlican
|
|
|
Sačuvana
|
Čovek u crnom bežao je kroz pustinju, a revolveras ga je pratio
|
|
|
kaa
Registrovani
admiral
Ugled: +15/-0
Starost: 44
Pol:
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 11.10.2007. 13:03:27 » |
|
Ok... sad sam ga prvi put pregledao celog, opet dobro odradjen Danov deo posla... U principu zasmetala mi je samo jedna stvar na samom pocetku... To se dogodilo i u prethodnom izdanju, ali sam precutao... Yodin "dodatak" uvodnoj reci???... Sa sve potpisom. (Pikaxinog nigde, iako je ona autor.) Čemu to služi, izvinjavaš se što si učestvovao sa nama "amaterima" u pravljenju, ili bi da ipak na posredan način staviš do znanja ko je "glavni i odgovorni"???
To je em` suvišno, em` uvredljivo za onoga koji je pisao uvodnu reč... Zanima me da li ćeš sa time i da nastaviš... Ovo je pitanje i za tebe Dane...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dan555
Kosmozamlata
predsednik
Pol:
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 11.10.2007. 14:57:17 » |
|
Taj dodatak nema veze sa Uvodnom reči. Ja sam ga tu stavio jer ne znam gde bih drugde i odnosi se na ceo Vektor.
Master ga je ubacio u pdf prvog broja i verovatno potpisao da bi se znalo da je to ipak samo njegovo mišljenje a nalazio se, koliko se sećam, na poslednjoj strani.
Meni se ne čini ni na koji način uvredljiv po nas. Nije izvinjenje, već jednostavno konstatovanje činjenice da mi nismo profesionalci.
Skloniću ga ako većina tako odluči, to barem nije problem.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
MasterYoda
Jedi Council Member
predsednik
Ugled: +32/-5
Starost: 66
Pol:
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 11.10.2007. 16:35:36 » |
|
Koliko se sjećam, a sjećam se dobro, to je napisano za prvi broj, i to samo za pdf verziju. Mislim da u pdf verzijama brojs 3 i 4 nema tog dodatka.
Apsolutno se slažem da to treba izbaciti. Nije ni trebalo biti u brojevima poslije drugog, ali smo svi to previdjeli.
|
|
|
Sačuvana
|
Čovek se ne bori s rupom iskopanom na pogrešnom mestu, nego s budalama koje su je iskopale. Rupu jednostavno zatrpava.
|
|
|
dan555
Kosmozamlata
predsednik
Pol:
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 11.10.2007. 17:04:30 » |
|
U redu, skloniću to polje. Meni se činilo dobrim da stoji tamo pa sam nastavio da ga ubacujem.
Upravo sam prebacio ispravljen pdf četvorke.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dan555
Kosmozamlata
predsednik
Pol:
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 11.10.2007. 17:07:45 » |
|
Evo, i to polje je izbačeno iz Uvodne reči.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
SRX
Registrovani
pripravnik
Ugled: +0/-0
Starost: 30
Pol:
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 14.10.2007. 15:14:55 » |
|
Super je. Voleo bih da je članak o Gigeru malo duži i sa više slika... Već sam isto ovo imao prilike da pročitam u Emitoru. Dajte malo veću galeriju slika, ipak je ovo web-zine - nema štamparskih ograničenja! Sitna gramatička greška na 4.-oj strani: "Svemir od ničega" je nepravilno, "Svemir ni od čega" je pravilno.
edit: Zašto u članku o Nil Gejmenu piše Đuran Đuran umesto Duran Duran ?! (inače, sjajan članak! svaka čast!) I hoće li izlaziti nastavak SF enciklopedije?
|
|
« Poslednja izmena: 14.10.2007. 15:22:06 od SRX »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Sal
Banovan korisnik
predsednik
Ugled: +28/-10
Starost: 51
Pol:
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 14.10.2007. 15:23:21 » |
|
Gigera sam ja pisao, skupeci po mom kontu sve naj bitnije sa raznih sajtova o njemu...
Sada, kada vidjeh text sramim se.
Znam da sam mogao opsirnije, bolje i tako... Ovo je bio moj prvi doprinos vektoru, a verovatno i zadnji...
Kontam da mi je clanak jadan i suvisan. Moglo je bolje. Zeza me slobodno vreme, koje ipak iskoristim da visim na forumu umesto da pisem....
Moj clanak je pun greskica i nelogike, one naratorske.
|
|
|
Sačuvana
|
...We'd better get back, 'cause it'll be dark soon, and they mostly come at night... mostly...
|
|
|
Pikax
Immortal
predsednik
Ugled: +16/-13
Pol:
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 14.10.2007. 17:09:02 » |
|
Sitna gramatička greška na 4.-oj strani: "Svemir od ničega" je nepravilno, "Svemir ni od čega" je pravilno. Moj propust i greska. Razlog: text je u originalu napisan na hrvatskom jez.(gde je takva jezicka konstrukcija ispravna). edit: Zašto u članku o Nil Gejmenu piše Đuran Đuran umesto Duran Duran ?! (inače, sjajan članak! svaka čast!) Djuran Djuran...najpravilnije. Hvala puno SRX..
|
|
« Poslednja izmena: 14.10.2007. 17:12:03 od Pikax »
|
Sačuvana
|
|
|
|
dan555
Kosmozamlata
predsednik
Pol:
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 14.10.2007. 18:06:20 » |
|
Da ispravim?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Sal
Banovan korisnik
predsednik
Ugled: +28/-10
Starost: 51
Pol:
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 14.10.2007. 19:18:31 » |
|
nekoga definitivno treba angazovati kao lektora. Moj text o Gigeru ima puno nepravilnosti. Ko god da ga je editovao uradio je to extra, ali greskice se naziru... Takodje slike..nikako mi se ne svidja raspored i kompozicija... Hteo sam da predocim malo njegovu viziju jeze koja je izostala..a dadoh slike. Najbolje da svaki autor clanka odradi svoje u wordu ili u html-u...Odsada, ako stignem da ucestvujem, tako cu. Inace, spominjanje vektora sam nasao na mnogim nasim sajtovima i forumima...   
|
|
|
Sačuvana
|
...We'd better get back, 'cause it'll be dark soon, and they mostly come at night... mostly...
|
|
|
MasterYoda
Jedi Council Member
predsednik
Ugled: +32/-5
Starost: 66
Pol:
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 14.10.2007. 19:50:46 » |
|
To je jedna vrsta prokletstva poznata svakom ko se bavi pisanjem bilo čega: Niko ne može pronaći sve greške u svojim tekstovima, ma koliko puta ih pročitao. A u tuđem tekstu većina grešaka mu zapne za oko u prvom čitanju.  Zbog toga bi i trebalo da jedni druge upozoravamo na greške, još dok prilozi stoje u 'Članci za novi broj'. Nemamo ni jednog lektora u ekipi, a bilo bi smiješno da za ovo plaćamo profesionalce, kad sve radimo 'nako. Samo, moji pokušaji da ukažem na neke greške, tamo na početku, dočekani su na nož pa se u poslednja 2-3 broja uglavnom nisam miješao u tuđe tekstove.
|
|
|
Sačuvana
|
Čovek se ne bori s rupom iskopanom na pogrešnom mestu, nego s budalama koje su je iskopale. Rupu jednostavno zatrpava.
|
|
|
|