Površina (Surface)

(1/2) > >>

dan555:
Površina  (Surface) (2005)


Evo kako ovu seriju najavljuju na RTS-u, gde će na drugom progamu biti prikazivana od ponedeljka 28.05.07. u ponoćnom terminu:"Da li ste se ikada zapitali kakav bi nam bio život kada bi se otkrio nov oblik života ispod površine okeana? Ova serija je prava podvodna SF avantura koja prati priču o pojavljivanju misterioznih stvorenja u okeanskim dubinama i životima glavnih likova.
Tokom rutinskog podvodnog istraživanja u severnom Pacifiku, okeanografkinju Loru Doteri [Lejk Bel] napada nepoznato biće koji ne pripada nijednoj poznatoj vrsti koja nastanjuje okean. Majls Benet [Karter Dženkins], tinejdžer iz Severne Karoline, naći će se oči u oči sa čudnim stvorenjem posle incidenta tokom noćnog izlaska. Ričardu Koneliju [Džej Ar Ferguson], trgovcu iz Luizijane na odmoru, pod sumnjivim okolnostima gine brat koga nepoznato morsko biće odvlači u dubine Meksičkog zaliva. I drugde širom Zemljine kugle događaju se neobične pojave. Zvezde padaju u okean, užasavajući urlici prolamaju se južnom Afrikom, u Južnoj Karolini leš zasad nepoznatog stvorenja pojavljuje se na plaži...U međuvremenu, vladini zvaničnici sa doktorom Aleksandrom Sirkom [Rade Šerbedžija] na čelu preuzimaju kontrolu nad Lorinim istraživačkim poduhvatom. Posle pokušaja da im se suprotstavi, ona biva otpuštena. Majls se ponovo vraća na mesto gde je prvi put video stvorenje i saznaje da je voda prekrivena neobičnim 'jajima', pa odlučuje da jedno odnese kući i čuva ga u akvarijumu. Ne mogavši da se pomiri sa nestankom svog brata, Koneli se vraća u Južnu Karolinu da bi video stvorenje koje je ubilo njegovog brata. Kada ih spoje krajnje neobične okolnosti, njih troje se pitaju da li je moguće da su otkrili najveću tajnu u istoriji čovečanstva...


! AUTORI O SERIJI

- Serija 'Površina', u duhu 'E.T.-ja' i 'Bliskog susreta', predstavlja zabavu za sve uzraste, izjavili su Džoš i Džonas Pejt, autori i izvršni producenti serije, i dodali da ćemo uživati u kombinaciji napetog trilera i akcije dok pokušavamo da objasnimo neobjašnjivo. 'Pratićemo tinejdžera koji odgaja morsko stvorenje u svojoj garaži u predgrađu, divićemo se mladoj i posvećenoj naučnici koja previše rizikuje da bi objasnila misteriju, saosećaćemo se sa običnim ljudima i pokušati da otkrijemo šta to krije zagonetni doktor Sirko', zaključuju autori."
Prva sezona, od 15 epizoda, je emitovana 2005. i postigla prosečan rejting, iako je u početku bila nešto slabije rangirana od "Threshold-a". Zatim je napravljena pauza, zbog zimske Olimpijade, da bi u maju 2006. NBC objavio da odustaje od nastavka.
Serija ima svoje fanove i na nekim sajtovima ima najbolje ocene, čak su i peticiju pisali da se nastavi (ali, koja serija nema fanove?).
Trenutno autorska prava drži SciFi kanal.

Nama može biti interesantna zbog pojavljivanja Šerbedžije u nekim epizodama.Više komentara sledi, (možda, ako je vredi gledati), kada počne emitovanje, kroz nekoliko dana.https://www.imdb.com/title/tt0452718

dan555:
Odgledah već petu epizodu, a uvod kao da se tek sada privodi kraju. Mogli su sve ovo da bez problema stave u 1-2 epizode.
Za moj ukus radnja se odvija presporo, uz mnogo citiranja raznih filmova.

Šerbedžija ima ne tako malu ulogu, koju je dobro odradio.

Kahless:
američke gluposti...

dan555:
Bejah zaludan pa odgledah svih 15 epizoda.
Najveća mana, po mom mišljenju, je scenario, koji je pisan u stilu "umem da zapetljam, ali ne znam da odpetljam".
Recimo, kada počne da propušta prozor u onom improvizovanom batiskafu, prava drama da li da nastave spuštanje, a kada su pali na 1300+ metara, isti prozor niko više ne pominje.
Još gore, jedna epizoda se završava tako što klinac odvodi mala čudovišta u okean, a sledeća ep. počinje njegovim buđenjem na plaži. Ne pitanje gde je bio, odgovara nešto kao "Nemamo pojma, nismo odavde". :roll:

Ima previše scena koje su ubačene samo efekta radi, a posle se uopšte na pominju niti objašnjavaju. Npr. avion koji pada, "majmunče" koje govori, itd...

Ima i nedoslednosti. U jednoj ep. oko čamca sa par ribara padaju meteoriti a odmah potom plutaju jaja čudovišta, što je jasna naznaka da su vanzemaljskog porekla, a kasnije se ispostavi da su plod genetskog inženjeringa.

Serija zaista nije zaslužila da se snimi i druga sezona.


S obzirom da ju je na RTS 2 nasledila serija od samo 4 ep. a nju će zameniti još jedna koja je propala već prve sezone, izgleda da je Nemeček ovo leto odredio za emitovanje đubreta koje je došlo u nekom od paketa koje je RTS otkupio. :wall:

nesha:
Ne znam, ali meni se ova serija dosta svidela. Mozda zato sto ne obracam toliko paznju na detalje...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana