Mislim da je glavna caka u tome što se malo tko referira na vas. Da, forum postoji, fanzin postoji, vi postojite, ali to je to. Vi
postojite, ali nije da vaše postojanje ima odraza u nekom realnijem, ne-virtualnom dijelu stvarnosti. Ja bih se zaista koncentrirao na fanzin jer se bojim da samo postojanje grupe ljudi koji se druže na jednom forumu i održavaju jedan web-sajt nije materijal za enciklopediju.
We completely understand the regulations on showing up on W, and we think that you could make an exception, for the following reasons.
Ovo što sam boldao je jedan od uzroka zašto vas ne shvaćaju ozbiljno. 'Ebiga, imaju svoja pravila i ne možeš od organizacije s nekoliko milijuna stranica i tko zna koliko teksta i tko zna koliko ljudi tražiti da rade izuzetke. Ako popuste tebi, eto još milijun zahtjeva tipa "Njima ste mogli, ajte sad i nama."
First, we run a never ending sci fi quiz on one of the largest Serbian boards, with a few thousand answers and questions.
Forumska aktivnost. Nije za enciklopediju. Forumi su najniži oblik web-postojanja, to je kao da od nekoga tražiš da u nekom tekstu napravi referencu na razgovor koji si vodio s prijateljima u kafiću.
Then, we put together our portal and board.
Our movie and book revives, posted by our members, have several hundred hits every day,
Amateur writers and painters post their work on our board, and run very nice and educating discussions.
Mislim da je jedan od kriterija uvrštavanja na Wikipediju razgraničavanje između virtualnog i stvarnog svijeta. To što postojite na netu nije dovoljno.
Nobody of our members get any material satisfaction for this.
We function strictly on amateur and volunteer’s bases.
Ovo je potpuno nebitno. Oni nisu tu da ocijene moralnu vrijednost toga što vi radite, nego rezultate.
For our 10. Issue, we planning to find a sponsor, to get it out on paper and giving it for free in hi schools and universities.
Vidi prethodnu rečenicu. Njih nije briga što namjeravate. Briga ih je što ste uradili.
As I said before, our members (SF TEAM) have no material satisfaction for there hard work, promoting science fiction in our little country.
Trying to look cute doesn't work here.
So, I am asking you to give us a little space on your great encyclopedia,
A ovo može zvučati kao ulizivanje i
mene bi iritiralo.
That would four our members be the biggest satisfaction.
Ovo ih zanima jako malo. Možda iritira, ali ne zanima.
In case of granting our space, we serious promise you that no promoting or anything similar will took place, just a little history of us with our projects.
Ono što ne razumiješ je da je svako davanje informacijskog prostora promocija. Ono što razlikuje promociju od
promocije su dosadašnji rezultati.
Isto tako, osobni pristup ovdje ne pali. "Mi bismo htjeli" i "Molimo vas" nema efekta. Oni ne dijele novce. Oni održavaju servis koji ima konkretnu svrhu i još konkretnije kriterije.
Isto tako, tvoj engleski nije za pet. Ne mogu reći da sam uočio puno grešaka, ali sam ih primijetio nekoliko, a čovjek kojemu si poslao tekst vjerojatno još više. Wikipedija je ozbiljna stvar. Wikipedija je stvar za englesko govorno područje. Za one koji ne vladaju jezikom (gotovo) savršeno postoje druga govorna područja. Ako želite da vas shvate ozbiljno, uložite trud. Ne idi na prvu loptu kao što je promptno dopisivanje s adminima. Apsolutno je nebitno to što si odgovorio u roku od 24 sata. Bolje da si tekst stavio ovdje na diskusiju, razradio, dobio komentare i
lekturu i onda poslao, nego da si ga istipkao i odmah kliknuo na "šalji".