'Ajd i ja da se upišem. Kako sam matorio dodavao sam muzičke pravce u spisak omiljenih.
Kao klinac valjda nisam ni imao formiran ukus, pa sam slušao ono što je bilo u ponudi, osim narodnjaka. To od samih njihovih početaka sa Lepom Lukić, Silvanom Armenulić, Braćom Bajić, Tozovcem i ostalim čoporom jednostavno ne podnosim (ako ujutru treba da neodložno, brzo ustanem, namestim radio-sat na neku narodnjačku stanicu i moram da ustanem da je promenim

) . Na svu sreću, niko od mog društva takođe ne voli to.
U moje vreme slušale su se post hipi stvari i italijanske kancone uz domaće festivalske melodije. Uz to sam odrastao.
Od malena su me pratile starogradske pesme i njih nikada nisam prestao da volim. U osnovnoj školi smo njih pevali (ne ja, haha). S obzirom da sam tada oko 4 godine vežbao klasičnu harmoniku i bio jedan od solista školskog orkestra, klasična muzika mi je "ušla" u uši još tada, ali to je više bila obaveza dok sam starogradske svirao za svoju dušu.
I tada sam više voleo mirnije pesme, balade, ono što se danas zove evergrin. Ne bih mogao da nabrojim određene grupe kao omiljene, ima mnogo takvih. Vremenom sam otkrivao nove pevače i grupe pa danas mnogo toga volim, ali kao što rekoh, sve su to uglavnom "sentiš" stvari, s tim da sada ipak slušam i ono što onda nisam baš cenio.
Krajem gimnazije počeo sam sa klasikom i od tada sam uglavnom te ploče kupovao i slušao. Išao sam i na koncerte, dok mi nije dosadilo da ili idem sam ili da 'vučem' nekoga sa sobom.
Jedna od stvari koje sam kasnije otkrio da volim su ruske narodne pesme, balalajke, a relativno skoro i Hor Aleksandrov i marševi i pesme iz Otadžbinskog rata, a i kasnije.
Da nabacam one koji su mi na trenutno na umu: Din Martin, Mario Lanca, Kvin, Dasti Springfild, Holisi, Melani, Mamas end Papas, Nju Sikersi, Donovan, Adamo, 10CC, Bi Džiz!, ELO (Electric Ligh Orchestra, pre svega Living Thing). Uh, sa žurki neizostavno Dona Samer. Mudi Bluz. Ko će se svega setiti.
A zašto sam ja dodavao BBKod. Zašto samo pričati o muzici. Evo jedne, pomalo protestne, nekada veoma popularne, pesmice.(1,22 Mb 32Kbs)
[stream]http://www.sftim.com/muz/sarsted.mp3[/stream]