u moje vreme stripovi su se kupovali na kiosku
Vremena se mjenjaju...

Ovdje nasi kiosci ni ne postoje, jedini kiosk koji sam vidio je u centru Cikaga. Vecinom supermarketi imaju news stand, kao i mnoge knjizare poput
Barnes and Noble ili pak lokalni
Schuler Books. Sa obzirom da obadvoje imaju kafu, tako su postali mjesta gdje se ljudi ukupljaju i citaju.
Mislim da sam vec odavno spominjao kako biblioteke ovdje su umnogome vise nego sto su to bile kod nas. Na primjer, moja lokalna biblioteka (KDL -
http://www.kdl.org/ ) cini grupu od 17 biblioteka u ovom okrugu i imaju sve od magazina, knjiga pa do video igara, DVD/BR fimova, iPad/droid tableta koje mozes posuditi na 3 sedmice. Video igre za Nintendo Wii, Wii-U, XBox 360, XBox One, Playstation 2, Playstation 3 i Playstation 4.
Od digitalne ponude, imamo VIP na
www.oneplay.com (preko 1K besplatnih igara za kompjuter i 1/2K igara za droid), hoopla.com (filmovi, muzika, knjige i stripovi), onedrive.com (isto kao i hoopla, malo drugaciji katalog), freegal (muzika slusanje i download 5 MP3 pjesama po clanskoj kartici), lynda.com (video treninzi), mangos (slicno Rosetta stone - ucenje stranih jezika)...
Na to sve, pristup mnogobrojnim database sa svim i svacim. (slicno google, samo vise detaljno - koristi se za pretrage, npr isjeci iz svih lokalnih novina i slicno.
Dodaj na to da u blibioteci npr. svake sedmice imamo od koncerata, raznih predstava (npr. prosle sedmice smo vodili djecu da gledaju madjionicara), treninzi i klase, pa do raznih grupa, npr. u zadnje vrijeme sve veca grupa kucnih pivara, jer ovaj grad postaje najvece sjediste proizvodnje micro-piva.

Kao sto rekoh, vremena se mjenjaju...