Dugo sam se vec nakanjivao da odigram ovu seriju igara, sa razlogom sto sam znao sta ce se desiti - kad pocnem - necu moci stati. Najbolji nacin da opises ove igre - Film u kojem igrac odlucuje kako ce prica da se razvija. Za svaku situaciju imas vise od jedne opcije i ovisno od opcije koju izaberete, prica se drugacije razvija.
Igra pocinje sa objasnjenjem da su zemljani otkrili 2148 da je Charon Mass Relay o da omogucava FTL (faster then light - brze od svjetlosti) putovanje do drugih mass relay-a u galaksiji, gdje zemljani saznaju za ostale vanzemaljce od kojih pojedini vec dugo znaju i koriste FTL putovanje putem Mass Relay-a. Svaka rasa ima svoju istoriju i dobar dio price se odvija ovisno od toga kako vas karakter se postavi prema drugima. Pocetak radnje iz prve igre je 2183.
Igra se vodi kao role-playing pucakca igra iz 3-ceg lica sa odlicnom pricom i manjim elementime strategije i istrazivackim elentima. Kao sto vec rekoh, serija je napravljena kao film, sa velikim brojem glumaca za glasove i odlicnom muzikom i visualnim efektima.
Igrac odlucuje sve, od toga je li lik musko ili zensko, a sistem prvednosti je ukljucen sa Paragon / Renegade, gdje ovisno od toga koju od ovih opcija izaberete, razlicito ce se prica razvijati. Takodje da pomenem da je igra imala i kritiku jer vas karakter moze stupiti u vezu sa NPC karakterima u igri, ukljucujuci i intimnu vezu.
Ja sam pri kraju 3-ceg djela. Do sad jedna od najboljih RPG / Shooter igri koju sam igrao. Svakako, preporuka da oprobate.
Evo trailera za prve 3 igre.
https://www.youtube.com/watch?v=nETxAJsD0N44-ta igra je smjestean u drugu glaksiju, preko 600 godina kasnije.
Zabroavih da dodam, igra omogucije ucitavanje igre iz prethodnog djela, tako da sve vase odluke od ranije ostaju iste u sve 3 igre. (npr. ako neko od tima nastrada i slicno)