The Outsider (2020)

(1/1)

robi75:
The Outsider (2020)

Pocecu izjavom, Stephene Kinga, da je ovo najbolja adaptacija, neke njegove kjnige. Slazem se. Iaoko sam na pocetku pretpostavio, sta mogu da ocekujem od ove serije, ipak su impresije malo drugacije. Jer The Outsider, izgleda mnogo bolje u odnosu na ranije ekranizacije Kingovih dela. Mozda je to samo subjektivni dozivljaj vidjenim, koji ne mora da se podudara sa vasim misljenjem. Klasican miks, standardan, kada je doticni u pitanju, misterija, zlocin, paranormalno, sve obavijeno tajnama koje poreklom nisu sa ovog, nama poznatog sveta.
Vec su je svrstali u top deset dramskih serija,ikada. Opravdano, ili ne, zaista ne znam. Za razliku od nekoliko prethodnih adaptacija, a bilo ih je, pogotovo u poslednje vreme, gde ne mozes da docekas poentu, ono pravo, jer njegov stil je prosto takav, spor, razvucen, pa je i ekranizacija takva, sama po sebi, u ovom slucaju, stekao sam malo drugaciji utisak. Jeste, serija je spora, ali poseduje odredjenu dinamiku, jasno prikazane dogadjaje u smislu, da ne cekas mnogo, prosto, nesto se desava, dogadja. Svakako da tome utisku, sporosti radnje i dogadjanja, u prilog ide i sama atmosfera, koja je turobna, puna sivila, odise tugom i jezovitoscu. Nista novo kada je King u pitanju.
Pocetak serije, baziran na zlocinu, klasicna krimi prica, na koju se posle nadovezuje sve ono, paranormalno, nasoj svesti neobjasnjivo. Detektiv istrazuje ubistvo 11 godisnjeg decaka, koje je povezano sa svime onim malo pre receno. Bilo sta drugo napisati o samoj radnji serije, bilo bi, u najmanju ruku  besmisleno, jer kompleksnost likova i samih dogadjaja treba dokuciti i razumeti. Koliko je to moguce. Depresija, koja prosto, prozima serijal, i nije bas neka tema za opisivanje. Ali ono sto je izdvaja, po mom skromnom misljenju, od ostalih ekranizacija Stephena Kinga, jeste produkcija. Serija izgleda vrhunski, mozda i na taj nacin prikriva neke nedostatke. Kamera odlicna, scenario adaptiran najbolje moguce, a muzika udara po zivcima, taman toliko da upotpuni celu kompoziciju.
Misljenja sam da serija treba da se pogleda, pa eto, preporuka s moje strane. Na imdb-u, ocena 8,7.

Creator: Richard Price
Stars: Yul Vazquez, Ben Mendelsohn, Jeremy Bobb, Jason Bateman, Cynthija Erivo

https://www.imdb.com/title/tt8550800/

Navigacija

[0] Indeks poruka