Čudnije stvari (Stranger Things) (2016)

(1/1)

kaa:
Čudnije stvari (Stranger Things) (2016)

“Teen” Sf horor  sa Vinonom i puuuno nostalgije, ali bez mnogo čega drugog.Elem, sve počinje lepe 1983 u malom američkom gradu, utonulom u monotoniju. Sve dok jednoga dana ne nestane dvanaestogodišnji Bili a u gradu se pojavi devojčica otprilike njegovog uzrasta koja n’ume da priča… E posle toga ima svašta: monstruma iz drugih dimenzija,taanstvenih vladinih ustanova, telekineze i telepatije itd…Sad, radnja je konstruisana kao omaž najvećim hitovima iz 80tih(monster squad,thing,goonies, gremlini…) – te su tu i srednja škola sa svojim “gubitnicima” i “sportistima”, lak za kosu, male siledžije i dobra muzika tj. sjajna muzika – Kleš i DD, sintpop,rok metal i još puno sličnog.

Vinona i “Hellboy” Harbor su odrasli a sve ostale uloge su dečurlija i par tinejdžera …Međutim ono odozgo da “nema puno drugog” su jezive rupe u priči, naivan pristup SF i horor elementima – kao da je serija rađena za strogo taj uzrast ali i za klince iz 80tih kojih danas baš i nema puno.
Druga sezona je još lošija od prve pošto su želeli da uvedu i neke  teme klasičnih američkih horror autora, što im baš i nije uspelo, a i prava na muziku je ponestalo…

Treća sezona na leto – možda se malo i izvade.

Kao zaklučak – Vinona je milf …. :twisted:
https://www.imdb.com/title/tt4574334/

Navigacija

[0] Indeks poruka