The Predator - Predator (2018)
Beše nekad ,na izgrebanom Vhs-u, Švarcijev film koji me je hipnotisao kao klinca i koji mi to isto radi i dan danas. Nažalost to nije ovaj film, iako se isto zovu...

Radnja filma počinje kada se tokom misije spašavanja talaca u Meksiku grupa američkih marinaca nađe licem u lice sa palim Nlo-om. Bliski kontakt se završava time što samo vođa misije Kviin (Boyd Holbrook) izvuče živu glavu dok su ostali uredno iskasapljeni od strane vlasnika palog objekta. Tom prilikom Kvin pokupi i nekoliko stvarčica sa broda(maska, narukvica i kuglica) kao dokaz o susretu. Te iste stvari bivaju poslate na njegovu kućnu adresu gde ih pronalazi Rori (Jacob Tremblay) njegov autistični sin... U sve to se umeša zgođušna doktorka biologije (Olivia Munn), supertajna vladina služba, autobus pun marinaca sa PTS sindromom, nekolko svemirskih džukaca i tako...
Film je nabijen akcijom, krvlju i pucačinom. Specijalni efekti su sjajni, kamera i muzika takođe. Ima i dobrih glumaca... Pa i opet pored svega rezultat je loš.
Priča ima dobar početak, lošu sredinu i otaljan kraj. Režija (Shane Black - glumio u originalu) deluje kao da je od sredine preuzeo neko drugi,koji nema pojma sa istom. Glavni karakteri su smušeni i već viđeni. Najgore od svega, kada se poredi sa originalom deluje kao loša kopija.
Film je naišao na loš prijem kod kritike (33% na paradajzima) i publike - zaradio je 123 miliona dolara naspram budžeta od 208.
Moj zaključak je da ako volite original ili imate više od petnaest godina - ovaj film gledate samo u slučaju teške dokolice.
Ocena - loše.
https://www.imdb.com/title/tt3829266/