Ipak ga odgledah i nije mi žao. Koliko god ga svrstavali u horor on to ipak nije. Ima pretnji po život ali ona je vidljiva i u napetim situacijama možemo da strahujemo za likove ali nema preteće, nevidljive, neočekivane strahote koja se krije tu negde i gradi u nama atmosferu straha i užasa. Posle ovog filma niko neće gledati pod krevet ne bi li proverio da se neki "ušati" ne krije ispod.

Film pre svega atmosfere a manje radnje koju bismo pratili i očekivali šta će se desiti. Atmosfera života bez pravljenja ikakve buke, čak i zvuka, odlično je ostvarna i ubedljivo odglumljena. Ako ovo posmatramo kao osnovu filma onda je po meni baš dobar i pravo osveženje.
S druge strane, sam zaplet sa živuljkama koje su brže od brzog Gonzalesa i čuju bolje od arktičke sove kao opasnosti po ceo ljudski rod jer su nas skoro istrebile potpuna je glupost i ne funkcioniše čak i kada "isključimo struju" malim sivim ćelijama.
Zato nema smisla tražiti smisla u radnji ovog filma. Nelogičnosti i gluposti na sve strane.
Ali, k'o što rekoh, ovde je atmosfera života u potpunoj tišini 'glavni dasa' pa se prema tome treba ravnati. Ako možete zanemariti mutavo zamišljene pretnje koja tera aktere na takav život.
I od mene ocena Osrednje jer ipak ne mogu preći preko toga da se nisu potrudili da osmisle nešto što bar iz aviona može da prođe kao logično. Recimo, onako kako je urađeno u "Tremorima". Naravno, tada ne bi bilo reči o opštoj katastrofi već lokalnoj ali to ništa ne bi smetalo filmu.