Nastavak emisije 'The Computer Programme' je bila 'Making the most out of the Micro' is 83-ce, te Micro Live od 83-ce to 87. Kod nas su BBC-ovi kompjuteri bili manje popularni od Scinlair-ovog ZX Spectruma i Commodore 64, ponajvise radi vise cjene. Znam npr. da su ga u TVBG koristili za titlovanje i manje tabele, sjecam se da sam citao da je koristen i za tabelu sa poenima za Evroviziju u doba kad je TVBG vec imao PC-ove, ali nisu imali nacina da ih spoje na TV izlaz.
Inace, danas je moguce koristiti emulatore za sve te stare kompjutere ukljucujuci i BBC-b. BeebEm je veoma dobar, i sve sto sam na njega stavio je radilo. Takoje je veoma lako pronaci sve igre i programe za te stare kompjutere, a sa gledanjem programa veoma je zanimljivo oprobavati i nanovo uciti komjutere.

Ako ima zainteresovanih, ja mogu napraviti kratko upustvo kako da ga podesite i gdje da nabavite programe, te kako radi.
Prosto mi je nevjerovatno kako siroke poglede su imali pojedini naucnici tog perioda, predvidjanjem konektovanja kompjutera i stvaranje interneta.