yugo 45
>>dolazi tihi>>
admiral flote
Ugled: +8/-0
Pol:
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 09.12.2007. 00:15:45 » |
|
pozdrav svima,  ime mi je Borko iz blokova sam,75 godiste VOLEEEM SF , tj zarazio sam se galaktikom(kroz maglu je se secam) pa tng ........ ali to je sve stalo za vreme ludih devedesetih dok nisam kupio komp i sasvim slucajno dosao u posed legendarnog polarisovog cd otad sam i poceo da kupujem knjige, takodje veliki sam fan ruske skolske lektire (tolstoj solohov........) inace posto je garwor rekao svoju zelju ajd i ja Zelja mi je da postanem diktator dugovecni i dozivotni svog poznatog i nepoznatog sveta 
|
|
|
Sačuvana
|
(\_/) copy the bunny (0.o) into you're sign '(__)' help him achieve world domination
|
|
|
vragana
Z L O tvor
oficir
Ugled: +1/-0
Starost: 43
Pol:
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 25.12.2007. 13:50:48 » |
|
vragana (Dragana) graficar (trenutno radim kao modelar, teksturer, animator, u jednoj Bg produkciji) Sf citam...pa, pocelo je s Clarkeom & Saganom, kad sam bila vrlo vrlo "mala"... (ujak je "kriv" - bio pretplacen na Sirijus, drzao skoro samo SF u kuci... i tako) jesam, "ovisnik" sam i nemam namjeru da se "lijecim"...eto.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zoran82
Registrovani
pripravnik
Ugled: +0/-0
Starost: Nije dostupno
Pol:
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 03.01.2008. 20:58:22 » |
|
...ja sam Zoran(znak,jarac) iz mesta Sivac,volim naucne i naucno fantasticne dokumentarce serije filmove,toliko za sada...
|
|
|
Sačuvana
|
zoo
|
|
|
Joca
Registrovani
pripravnik
Starost: 33
Pol:
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 14.01.2008. 23:59:29 » |
|
Zdravo! Ja sam Jovan Rakochevic od majke Marije i oca Branislava. Imam 19. godina, shto nece biti istina za koji dan ali ne mari, ako treba editovacu poruku.  Zivim u Beogradu. Student sam Filozofskog fakulteta i sutra imam kolokvijum. Sa fantastikom a pre svega nauchnom fantastikom sam se upoznao davno, ali sam bio previshe mali da bih razumeo zanrove tada. Imao sam svega 7 godina i tek sam nauchio da chitam.... samo se vi smejte ali ja sam imao veoma srecno detinjstvo....  i prochitao sam knjigu pod imenom "Noc u samotnom oktobru". Ta knjiga je ostavila veliki utisak na mene i verovatno pokrenula moju ljubav prema Fantastici. U poslednje vreme sam malo "pauzirao" sa chitanjem (fantastike), zbog velike koncetracije obaveza, ali planiram da uskoro krenem ponovo da uzivam u charima "izmishljenog". Omiljeni pisac mi je, mozda ce zvuchati malo otrcano ali istina je, je Artur Klark sa njegovom fantastichnom Odisejom u Svemiru. 
|
|
|
Sačuvana
|
Common Sense - So Rare Its a God Damn Super Power
|
|
|
Glorija
Superbaba
predsednik
Ugled: +62/-2
Pol:
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 18.01.2008. 13:26:46 » |
|
 Ja sam Slavica i jedina baba ovde. Rodjena sam daaavno (ali godinu posle nekoga  ) i ranu mladost provela na selu sto me i zarazilo fantastikom.(Kad neko nauci da cita sa 4 godine i cita bas sve,a redovno mu daju Politikin Zabavnik...).Genetski zeznuta, potrudila sam se da se dokrajcim jogom i Frojdom koristenim istovremeno (ne preporucujem  , jedva isplivah ).Studirala:medicinu (jer sam morala), pedagogiju (jer sam zelela da shvatim sopstveno dete) i organizaciju rada (jer mi je bilo dosadno).Veciti apsolvent po profesiji. Ne volim ni pomen rada od 7 do 3.Mada sam bila i profesionalni vojnik  Skriboman i patoloski citalac svega (citam cak i plakate sa mrtvima),prosto ne biram.Zato imam 3 clanske karte za biblioteku, veliku licnu biblioteku i znam koje komsije imaju knjige u kuci.SF je na prvom mestu.Obozavam T.Praceta i S.Kinga.Hobi mi je pravljenje hipoteza.Najvise volim da se smejem.Pravim viceve od svega.
|
|
|
Sačuvana
|
Bog čuva budale !
|
|
|
elite
Still Shaper
predsednik
Ugled: +32/-3
Starost: 65
Pol:
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 13.02.2008. 16:00:20 » |
|
Ja sam Ljilja, baba još nisam , a kada ću , nemam pojma. Ionako smatram da je to stanje duha a ne fiziologije.Zaražena SF-om iz Zabavnika oko koga su se moji matoci a sada i ja stalno otimali.Struka mi je elektrotehnika pa valjda otud i razumevanje za SF.Životna želja- PUSTITE ME NA MIRU DA ČITAM!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dylan Dog
pripravnik
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 26.02.2008. 15:59:56 » |
|
Dobar dan - Igor ovde. Upravo ukucah u google "naučna fantastika", što me je odvelo do Krstarice, pa do vas. Imam 30 godina, i prve uspomene vežem za onu Emisiju Zorana Živkovića o naučno-fantastičim filmovima, i priče koje je uređivao - pogađate - g-din Ž. u Zabavniku. Posle mnogo godina sam od roditelja dobio na poklon enciklopediju naučne-fantastike, a još malo posle i "Savremenike budućnosti". Relativno skoro imao sam i čast da upoznam dotičnog gospodina, koji je najzaslužniji za moju ljubav prema SF. Ne volim puno epsku fantastiku, ali ni tvrdi SF. Kunem se u Autostoperski vodič... i Pračetov opus, ali kad pričamo o pravom SF-u, omiljene knjige su mi "Teško je biti bog" i "Rajski vodoskoci" Volim i strip - posebno ovaj iz mog avatara I tako - želeo sam da prvi post napišem ovde, ovako za početak. Čitamo se 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca777
SF friend
admiral flote
Ugled: +11/-0
Starost: 43
Pol:
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 29.02.2008. 21:15:52 » |
|
 zovem se Predrag odazivam se na Peca imam 31 godinu sf volim jos od petog razreda kada sam procitao Galaktiku  od tada sam zaludjen i sve sto ima veze sa sf obozavam bez razlike sta mogu jace je od mene 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetlost lutalica
Bene Gesserit
predsednik
Ugled: +60/-2
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 21.03.2008. 23:19:06 » |
|
 Ivana, 31g, mama, mr drustvenih nauka, smaram studente na jednom faxu, sve se to desava u Beogradu. Tj. zaglavljena sam u Zarkovu poslednjih xy godina. Sad sam na porodiljskom, mrzi me jako da pisem doktorat, pa gubim vreme po internetu i tako zalutah i ovde. Mene kod SF-a generalno vise zanima drustveni nego tehnoloski aspekt, sto je pretpostavljam profesionalna deformacija. Volim i epsku fantastiku i fantasy...i svasta drugo da citam. Seticu se ja jos neceg zanimljivog o sebi pa cu se dopuniti. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
slon
Registrovani
oficir
Ugled: +3/-0
Starost: 44
Pol:
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 13.04.2008. 16:29:46 » |
|
Sinisa, 76 godiste.Iz Zenice BiH. Tatica jedne slatke djevojcice.  Volim SF knjige, SF filmove malo manje (uglavnom su smece), fantasy tu i tamo. Toliko za sada.
|
|
|
Sačuvana
|
«slon, created by nature.»
|
|
|
fane
Driver of the universe
admiral flote
Ugled: +23/-2
Pol:
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 22.05.2008. 16:27:17 » |
|
Zdravo Svima! Kako red nalaze par reci od mene. Zovem se Nenad Imam 35 godina  Zivim U Vranju-na dalekom dalekom jugu Volim SF i sve u vezi SF ali najvise paznje poklanjam filmu . Pocelo je daleke 1981 kada sam se susreo sa Alien-om i taj susret pamtim i danas.(Znam da je film izasao `79) Pratim SF teme jos od krste. Za sada toliko od mene. P.S. Unapred se izvinjavam zbog gramatickih greski i padeza-na kraju ipak sam ja iz Vranje! 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Yuspawn
Registrovani
stažista
Ugled: +1/-0
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 30.05.2008. 20:17:11 » |
|
 svima. Ja sam Nemanja, jedan od clanova sf srbije. Volim fantastiku i srodne zanrove u svim oblicima. Omiljena sf serija Farscape ( mislite sta hocete...  ), omiljeni pisac Majkl Krajton... toliko za sada , ako nekoga zanima jos nesto neka pita... mrzi me da pisem... 
|
|
« Poslednja izmena: 30.05.2008. 20:54:23 od Yuspawn »
|
Sačuvana
|
|
|
|
slavkon
Registrovani
pripravnik
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 09.09.2008. 14:54:18 » |
|
Ja sam Slavko iz Prištine  Od avgusta 99' sam u Kosovskoj Mitrovici. Rođen sam 50'. Od malih nogu volim sf i uspeo sam da spasim dosta knjiga. Skoro sam otkrio ovaj sajt i oduševio se.  Otac dvoje dece. Sada sam napaljen za epsku fantastiku. Veliki pozdrav sfovcima.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
analogdigit
Registrovani
pripravnik
Starost: 39
Pol:
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 12.09.2008. 14:50:49 » |
|
Zovem se Jaroslav, rodjen sam i zivim u Zemunu (Munzeee  1982. Od kako znam za sebe bavim se racunarima (ZX Specturm  ) i volim fiziku i matematiku. Trenutno radim kao Network Admin u jednoj velikoj firmi. Kao i vecina ljudi ovde, zanimanje za SF razvio sam uz "Politikin Zabavnik" jos od malih nogui, posle sam naleteo na Isaka Asimova i tu mi je bio kraj  ! Procitao sam sva njegova dela i smatram ga za najboljim SF piscem (to je moje subjektivno misljenje). Volim epsku fantastiku, svim ljubiteljima ovog zanra preporucujem "The Sword of Shannara", naravno ukoliko je vec nisu "pojeli"  Takodje knjiga koja mi je dosta promenila pogled na svet je : "Autostoperski Vodic kroz Galaksiju". Takodje obozavam RPG, i lozim se na mlade lepe ELFkinje  Toliko od mene ..... Kucamo se kasnije 
|
|
« Poslednja izmena: 13.09.2008. 02:23:48 od analogdigit »
|
Sačuvana
|
Poslednji covek sedeo je sam u sobi. Neko je pokucao na vrata !
|
|
|
sivka
Eta Carina
admiral
Ugled: +8/-0
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 06.11.2008. 23:41:28 » |
|
Zovem se Spomenka. Starija sam od Slavice i baka sam. Prva knjiga koju sam pročitala bila je "Patuljak iz zaboravljene zemlje", Ahmeta Hromadžića. Imala sam šest godina. Posle toga sam se hranila fantastikom iz Politikinog zabavnika, a kad sam dorasla do biblioteka bejah najsrećnija na svetu. Prvu priču sam napisala kad mi je bilo dvanaest godina. Forum sam pronašla slučajno, tražila sam šta ima na netu novo a da je vezano za ono čime se ja bavim. A bavim se fantastikom. Rođena sam u Taurunumu, aha Jaroslave, šta misliš o tome kako nam je Zemun menjao imena, od davnina kad sam se ja rodila i rasla pa do današnjih, kako ti reče: Munze!!! Kao što rekoh, bavim se fantastikom, odnosno objavljujem knjige koje su potpuno fantastične. Pišem fantastične priče (e, ovo kako ko shvati i prihvati). Pozdrav svima!
|
|
« Poslednja izmena: 02.09.2009. 16:25:53 od sivka »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|