Dobro došli u
Beskrajni SF, F & H kviz SF tima.
Posle šest godina boravka na Krstarici, došlo je vreme da kviz prebacimo na naš sajt.
Premeštamo ga zbog stalnog trolovanja na Krsti, sve češćeg
zlogovora i uglavnom odsutnog urednika.
Nastavljamo po starim pravilima.
Pretpostavljam da će jedina promena biti u tome što ćemo sada postavljati malo teža pitanja. Više nema razloga da krajnje lakim pitanjima privlačimo slučajne prolaznike.
Tabele nastavljamo da vodimo Master i ja. Moja je
OVDE a Masterova
OVDE. Tabele su usklađene a obojica ih vodimo da bismo uočili greške koje ponekada napravimo.
Prve dve sezone možete pročitati na Krsti -
prva sezona,
druga sezona. Imam snimljene sve strane pa ako zatreba mogu da ih dostavim zainteresovanim.

Pravila su jednostavna:
Ovaj kviz nema ograničen broj pitanja.
Pitanje postavlja onaj ko odgovori tačno na prethodno pitanje.
Pitanja mogu biti iz Naučne fantastike (SF), Epske fantastike (EF), Fantazi (F) i Horora (H) ako ima SF elemenata (Alien, Thing...).
Svi mediji su dozvoljeni, književnost, film, TV serije, strip, sve što je SF.
Da biste učestvovali u kvizu dovoljno je da:
-prvi tačno odgovorite na aktuelno pitanje,
-sačekate da dobijete potvrdu da je odgovor tačan,
-postavite svoje pitanje,
-kada neko odgovori na vaše pitanje kažete da li je tačan ili ne.
Pitanja ne bi trebalo da budu preteška i dobro bi bilo da imaju neki podatak koji bi omogućio pronalaženje odgovora bratom Guglom, sekom Viki i sl.
Pitanja ne mogu da se ponavljaju, izbegavajte da postavljate uzastopna pitanja o istom autoru, filmu, seriji, iz istog (pod)žanra...
S obzirom da ima mnogo pitanja, najlakše je proveriti da li je neko već postavljeno tako što se uradi pretraga kviza na odgovor ili ključnu reč u pitanju. Molimo da to uradite pre postavljanja pitanja, da se ne bi ponavljala.
Ako odlučite da priložite ilustraciju, slika ne bi trebalo da je veća od 400x300 piksela i ne (mnogo) teža od 50 Kb, zbog učesnika sa sporom konekcijom.
Dozvoljeno je ponekada (ali ne često) zamoliti da neko drugi postavi novo pitanje.
Nemojte samo davati odgovore i izbegavati da postavite novo pitanje. To ćemo smatrati nekorektnim ponašanjem ako neki učesnik stalno tako radi.
Da kviz ne bi imao zastoje, ako iz bilo kog razloga novog pitanja nema jedan dan, postaviće ga neko iz SF tima.
Takođe, ako autor pitanja predugo ne potvrdi tačnost odgovora, to ćemo uraditi mi iz SF tima.
Sve probleme rešavaće SF tim.
Problemi unutar SF tima rešavaju se u SF Cafeu ispijanjem našeg omiljenog timskog pića, pa ko ostane poslednji na nogama taj je u pravu.
Pokušaj kategorizacije težine pitanja može se videti
ovde.
Svrhu našeg kviza vidimo kao:
- druženje kroz prijateljsko takmičenje,
- priliku da, tragajući na netu za odgovorima i pripremajući nova pitanja, naučimo nešto novo o našem omiljenom žanru,
- popularizaciju žanra.
Pridružite nam se.