Zakoni fizike važe samo na Zemlji?

(1/3) > >>

bapabrapa:
Poslednjih godina se u naučnim krugovima mnogo raspravlja o mogućnosti postojanja više univerzuma, umesto samo jednog, od kojih svaki ima različite zakone fizike. Čini se da su naučnici na pragu dokaza za takve tvrdnje.
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=03&dd=20&nav_id=592756

vanax:
Oni su na pragu dokaza da naši "univerzalni" zakoni pate od lokalnosti. To će biti zgodno za SF kao za Srbe Šengeska viza.

plotz:
Kako  li zvuči otvaranje boce šampanjca...recimo tri paralelna univezuma gore,pa levo 8....mhmhmhmhmm :flasa:
Ja ne bi,ne bi ,ne bi ,ne bi,sad o tome gde je levo a šta je gore.
Mada lepo je kad znaš da ti je kosa gore na glavi  :mrgreen:  Tako da hebi ga V u je pravu

vanax:
Pošto je ovo SF forum, da vidiš kako to meni izgleda. U odnosu na legitimnu nauku.

Najpre smo bili veoma zaintesesovani da putujemo. Daleko. Što dalje. Onda se ispostavilo da to, naučno, baš i nije jednostavno. Konstantna brzina svetlosti, svetlosne godine do nekog "upotrebljivog" sveta. Muka živa.

Onda smo iz rukava izvukli putovanje kroz vreme. Vratiš se nazad i rokneš kevu svog omiljenog neprijatelja. Pa ga nema. Onda se ispostavi da je ta keva šila veš za ćaleta najboljeg precednika u istoriji, pa ovaj ne može... kaoko je zapoveđeno... i najbolji precednik fula, pa dobijemo najgoreg koji tako zezne univerzum da je "lični neprijatelj" bio daleko bolje rešenje.

Kad smo ustanovili da će bilo koja promena u prošlosti radikalno promeniti i sadašnjost, rodili su se alternativni svetovi koji opstaju u izmenjenoj situaciji. Zgodno je da smo na ovom mestu uplovili u teoriju struna, gde niz svetova opstaje u funkciji promena koje su se dogodile. Zgodno.

Crvotočine kroz prostorna iskrivljenja nekako premoste problem putovanja kroz svetlosne godine... Tako bih mogao do beskraja, ako ćemo da se drndamo o tome kako SF nastaje, a pojedini njegovi delovi nestaju. Dakle, slobodno otvori šampanjac, ako sam ja u blizini. Ili u susednom svemiru iz kojeg mogu da skoknem na vreme.

plotz:
Lucidno,nijesam `ba ni sumljao.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana