Galakticki talas

(1/2) > >>

bapabrapa:
U potpunoj tajnosti američka svemirska agencija NASA, već duže vreme posmatra jednu veoma zanimljivu, neverovatnu pojavu, pojavu za koju obični smrtnici uopšte ne znaju, a možda ni ne smeju da saznaju.
 
Naime, pojava pod nazivom "galaktički talas", može da utiče na baš svako živo biće na ovoj planeti, zbog čega NASA smatra da ne treba govoriti o tome, kako se ne bi širila panika.

"Galaktički talas" putuje iz centra naše galaksije i polako se širi kao vodeni valovi nakon ubačaja kamena. Val kreće iz središta galaksije i, prema nekim računanjima, "mega talas" do Sunčevog sistema dolazi svakih 62.000.000 godina. Ovu je teoriju potvrdila i dr. Rosin Lalement, čije istraživanje govori o takozvanim "svemirskim oblacima" koji putuju kroz međuzvezdani prostor i pritom prolaze kroz naš Sunčev sistem.

Procitaj vise: http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Nauka-i-tehnologija/183544/NASA-otkrila-tajnu-Galakticki-talas-unistava-Suncev-sistem

vanax:
Kad bi to bilo tačno, onda bismo znali gde je ubačen kamen.  :wall:

dan555:
U članku kažu da Jupiter ostaje bez svojih pega a da se pojavljuju ogromne oluje... pa, mislim... pege su valjda upravo ogromne, trajne oluje... :roll:

Hehe, a naslovi su super:
Merkur rastrzan magnetnim olujama (ostaće od njega samo dugmići) :lol:
Uran u mukama (možda se prejeo pasulja... :mrgreen:)
A i Neptun pati (k'o patika, izmestiće Kinezi tamo sve fabrike patika :-D)
Zajapureni Pluton (... a posle će da zapali cigaru... :lol:)

bapabrapa:
Nikome jos nije palo na pamet da napravi SF film o Galakticom talasu. SuperNova se ne vazi! Zamislite: Iz centra galaksije ide talas koji u potpunoj tajnosti pegavom Jupiteru skida pege...

dan555:
Ako ga spakujemo u stik, kao kozmetičko sredstvo protiv pega i "upornih" fleka, ima da namlatimo pare. :mrgreen:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana