High Plains Invaders (TV 2009)Upozorenje!!! Paznja!!! Attention!!! NE GLEDATI!!!
Tako bi u sustini izgledao moj komentar vezan za ovaj, nazovi film. Duzan sam da vas sprecim u gledanju istog , da ne dozivite traumu kojiu sam ja doziveo za vreme i posle gledanja ovog "smeca". Neka vam ovo posluzi kao neki vodic (ne kroz Galaksiju) za nesto sto bi trebalo zaobici u sirokom luku i obavezno ne pogledati. Ako prikaz bude losiji; nemojte mi zameriti, inspiracija je na nuli. Smrzla.

U pitanju je tv film americke produkcije radjen za Syfy kanal. Na nekim sajtovima ga nazivaju i Alien Attack. Zanr je miks Western, Science Fiction & Fantasy. Radnja slicna Cowboys & Aliens, samo sto je u slucaju High Plains Invaders mnogo i jos sto puta mnogo manji budzet a rezultat, isti, podjednako los samo sto Kauboje gledamo iz perspektive blockbustera( u pokusaju) a Invanderse sa pozicije b produkcije, pa i nize.

Film govori o invaziji bubolikih bica na planetu Zemlu u potrazi za uranijumom koji doticnim negativcima sluzi kao hrana. Pocetak invazije je malo mesto na divljem zapadu. Zato sto je u blizini rudnik gde je glavna ruda uranijum. Nasi junaci, njih pet sest ostaju zarobljeni u gradicu. Posto su vecina hrabri i patriote rese da se suprodstave neprijatelu i spase covecanstva od " svemirskog zla". U prilog im ide to sto "bube" postaju osamucene kada se hrane jer je ipak uranijum pomalo stetan??? Na kraju dobro pobedjuje. Svi sretni. U filmu. Osim mene ( kao svesnog bica koje je u stanju da razmislja) i verovatno svakog ko je uopste gledao film.
Sve je krs i uzas, gluma, scenario, specijalni efekti, scenografija. Sve. E imam jedan izuzetak a to je da su aleni, bube, odlicno uradjeni. Jedino pozitivno sto bih mogao da izdvojim.
Directed By: Kristoffer Tabori. Cast:James Marsters, Cindy Sampson, Sebastian Knapp
www.imdb.com/title/tt1388432/Prikaz je kraci nego obicno ali stvarno vise na znam sta bih rekao a da bude pozitivno ili dobro. A ako bih i dalje kudio film stalno bi se ponavljao. Onda sam na istom . Ocena na imdb-u, za mene previsoka, 4.8. Od mene negledljivo.