Dimenzije su rešene. Abi sam isključio automatiku i ručno ukucao dimenzije Future.
Evo kako sam došao do ovog dokumentaKorekcije teksta su s moje strane su bile zanemarive možda nekih desetak zahvata ostalo je sve Abi odradio.
Najviše vremena sam potrošio dok nisam našao
dobitnu kombinaciju.
Prvo što nisam uspio natjerati Abi (uz sva moguća podešavanja) da mi napravi kvalitetan tekstualni PDF sa sirovim skenom od
drazen23.
Srećom
sasa_d je napravio odličan CBR, ali je opet bio sastavljen od slika. Naime skinuo je pozadinsku sliku druge stranice koja je dosta izražena kod sirovog skena od
drazen23.
Abi ne čita CBR, ali zato program
ComicRack jednostavno izvuče slike. Isto se postiže i sa
WinRAR programom.
Kada Abi uvuče slike nesme mu se dati automatski OCR nego sve stranice "dignuti" na 600 dpi. I tada se dobije OCR koji sam vam poslao.
A ovako sam napravio novi dokumentSpuštanje rezolucije kolor stranica mi je dovelo do deformacije veličine slike (slike su bile odrezane) koju u Abi nisam mogao rešiti. Spuštanje rezolucije na 300 dpi svih stranica donijelo je samo 2 MBb uštede što je zanemarivo.
Pravu uštedu sam postigao kad sam uklonio kolor slike napravio crno-belu OCR i vratio slike. Dobi sam dokument od 9 Mb umesto 13 Mb.
Po meni vreme utrošeno za smanjenje je isto koliko iznosi obrada nove Future. Ako netko ima kakvu drugu ideju samo napred.
Futura_021p22.pdf 8,6 Mb
http://www.mediafire.com/?0ulraxp59ya6jb4