Ja baš volim TNG.

Kad sam bio klinja mnogo sam gledao i pristrasno sam vezan sa konkretni serijal. Uostalom, i dan danas na hardu imam mnogo epizoda iz ove i iz DS9 pa ih gledam ponekad.
Svetlost jeste lepo rekla za:
:
- nešto je opselo Datu
- nešto je opselo Dajanu Troj
- vraćaju se kroz vreme da spasu čovečanstvo
- putuju u budućnost da spasu čovečanstvo
- upali su u time-loop
- upali su u paralelni svemir
- Rajker se muva/smuva sa nekom vanzemaljkom (fascinantno je pri tom kako sve vanzemaljke izgleda imaju kompatibilne reproduktivne organe na odgovarajućim mestima) pa zbog toga dovede u opasnost sebe/Enterprajz/čovečanstvo
- Vesli Krašer odrasta. (ali to je tako i u Vojadžeru i u Enterprajzu i u DS9...)
I za ensign Ro bih se složio

Može se, znači, tako reći. Ali, ja sam tu video neke druge stvari, jedan ogromni humanizam ljudi (znate šta sam hteo reć'

) punih poštovanja i radoznalosti. Flagship na explorer misiji... fenomenalno. Čak mogu slobodno reći da sam dosta naučio o ljudima i sebi gledajući JLP i fenomenalnog Qa, to su mi omiljene epizode. U stvari, Q mi je najomilijeniji lik u TNG, možda i u ST uopšte.
Onaj Rajker mi skroz nezanimljiv, Diana i ostali kako kad, but what a hell...
Dešava se često da, kadgod govorim o SFu u vizuelnom obliku, pomenem poslednju epizodu TNGa, All Good Things, kao jednu od najlepših pogledanih stvari.
U suštini, ne bih mogao da se odlučim za DS9 ili TNG, i jedan i drugi serijal mi se dopadaju baš, tako da bi bila mrtva trka.
I za kraj
poetry of pinoccio