Prošle maketa je bila za sitnu decu, uzrasta za jaslice, a ova je za malo napredniju, za obdanište.

Elem, problem pucanja boje nisam rešio. Ako zarežem prvi sloj, em što se razjapi pa se previše vidi beli papir, em što je sloj sa bojom tada toliko osetljiv da se odvaja od podloge na najslabiji dodir prsta.

Malo pomaže bigovanje tankim vrhom makaza ali problem ostaje.
Problem je i papir na kojem je štampana maketa, nije odgovarajući. Osim što puca, na pregibima se lako "ofuca" od držanja, pa ove makete očito nisu za igranje, nego za držanje na polici.
Vodene boje su malčice pomogle, ušle su u podlogu na pregibu pa se manje vidi da je boja ispucala. Premazao sam i ivice papira pa malo bolje izgleda. (podetinjio sam, igram se papirom i bojicama

)
"Lampa" na vrhu je mala improvizacija, deo hemijske olovke odgovarajuće boje. (ne svetli, samo izgleda tako zbog_radi blica

)
Linija koja se vidi preko "vrata" nije greška u slici nego mi "pobegla" nit OHO lepka. Nisam na vreme primetio.

I izbliza, uz distorziju optike.

Ova maket'ca ide Sivki za sajam.
(nadam se da uživo izgleda mrvicu bolje nego na fotografijama.

)
dodatak, topli lepak, koji se stavlja pomoću pištolja sa zagrejanim vrhom, lepo drži oblik presavijenih delova, a koristio sam ga i kao popunu vrha greda koje su bez poklopca.
Još i ovo, neki lak bi baš bio od koristi, ali imaju samo lak za plastične makete i modele, a za papir ništa.