Snimanje filma ZONA MRTVIH počinje u februaru

(1/1)

Raven:
Film strave i užasa Zona mrtvih u kome ekološka katastrofa pretvara stanovnike Pančeva u zombije, trebalo bi da počne da se snima u prvoj polovini februara sledeće godine, najavljuje novinska agencija Beta, a prenosi PISB.

Scenarista Milan Konjević režiraće sa Milanom Todorovićem film u kome Pančevo zahvata ekološka katastrofa - biohemijski otrov pretvara stanovnike u zombije. Pošto se u gradu tada zadesi transport zatvorenika, agentima Interpola jedini je izlaz da se udruže sa tajanstvenim i opasnim zatvorenikom.

Za maske i specijalne efekte biće zadužen Miroslav Lakobrija, a predviđeno je da se s proleća film snima na lokacijama u Pančevu i Beogradu, sa glumačkom postavom u kojoj su Dragan Nikolić, Voja Brajović, Miki Krstović, Goran Daničić i drugi.

Producenti najavljuju Zonu mrtvih kao "žanrovski čist horor film koji je pokušaj da se kroz paradigmu zombi filma skrene pažnja na sve veću opasnost od zagađenja životne sredine".

Zonu mrtvih su finansijski podržali Izvršno veće Vojvodine i opština Pančevo, a distributerska kuća "Tak" je film već preuzela kao deo svoje ponude za sledeću godinu. Zvanični sajt filma je www.twpfilms.com.

Predstavnik producentske kuće "Talking Wolf" Vukota Brajović rekao je agenciji Beta da je preko italijanskog producenta Lorisa Kurčija obezbeđeno učešće Kena Forija (Ken Foree) glumca koji je igrao glavnu ulogu u horor klasiku Zora mrtvaca (1978) Džordža Romera (George A. Romero).

Fori se nakratko pojavio i u rimejku Zore iz 2004. godine. To ostvarenje režirao je Zak Snajder (Zakk Snyder), a Srbiji je prikazivano pod imenom Svitanje mrtvih.

"Istina je! Fori će igrati jednu od glavnih uloga u Zoni mrtvih posredstvom internacionalnih producenta. Realno gledano mi ovde koliko god pokušavali sami ne bi imali šanse. Zahvaljujući tom partnerstvu došli smo do Forija, a predviđeno je i dovođenje jedne italijanske glumice", kaže Brajović.

Navigacija

[0] Indeks poruka