Pravopis

(1/16) > >>

valiant68:
Pravopis - nesto sto zaboravljamo, nismo znali a nikako da pitamo.

Pisana rec ostaje. Nekad je brzina kucanja kriva za greske, lenjost da stavljamo tacke i zareze. Nekako je najgore kad ne pitamo od sramote kako se pravilno pise.

Hvala Bogu ovde imamo dosta nastavnika, profesora, ljudi kojima pisana rec odlicno ide i ne grese puno. Sta sa onima koji prave greske a ja sam medju njima. Sto zbog zaboravnosti i ostalih faktora ja volim kad me neko ispravi jer shvatam to kao dobronamerno delo.

Skoro sam pitao jednu nastavnicu kako se nesto pise i ona zbunjena na kraju je zvala obavestenje. Malo mi je bilo simpaticno al zeleo sam da dam primer kako niko nije savrsen al ipak gresimo i ovom temom molim dobronamerne da ispravljaju nase greske u pisanoj formi.

Verovatno ste primetili gde su greske brojne pa stavite te primere, nek to budu i dve stranice, evo ja se unapred zahvaljujem u moje ime. Tema ne mora da bude duga al nek bude korisna.

yugo 45:
svi moji postovi su puni pravopisnih grešaka

krivim sebe


Sekundica:
Valiante, u temi Jezičarije su već razmatrana srodna pitanja ali dugo niko nije pisao u njoj. Ako tema zaživi uključiću se, mada sam zastupnik onoga da svako zna onoliko koliko želi da zna. Na mreži ima puno literature pa je svakome dostupna (rečnici, gramatika, pravopis itd.) ali nekome to nije važno, neko nema vremena, neko smatra da je kasno za učenje i tako... Da vidimo kako će se tema razvijati...

valiant68:
Hvala Sekundice na sugestiji i slazem se sto se tice znanja i ko ga zeli.
Jednostavno mi je lakse na me neko moj tj. SF familija ispravi nego neko drugi.
Dok mi jurimo pravopis po internetu to ima da potraje kad ga nismo do sad naucili.
Ako nekome od Vas zasmeta sto nemam pojma dal se pise potsetnik ili podsetnik ja bi ili bih voleo da mi se to ukaze.

Mislio sam da se napravi jedan tekst (dobrovoljno, od strane nasih profesora), sa naj cescim ili najcescim greskama koje mi pravimo.

Cesto pitam i zaboravim a voleo bi da ovde ima bar jedna stranica kao blokce o vrat sto ga spomenu Glorija.
Nadam se da ste me razumeli i ako treba nek se ova tema preseli na pravo mesto ja molim samo jednu pravopisnu osnovnu stranu nasih bisera.

Sve pravopisne greske nek budu meni pripisane ako je tako lakse. Ne moramo imena navoditi.

dan555:
Uopšteno o našem jeziku razgovaramo u temi Jezičarije, kao što je Sekundica rekao.

Ako Valijant misli da ova tema bude nešto kao zbirka najčešćih pravopisnih grešaka koje primećujemo na našem i drugim forumima, onda neka ostane. Umesto da nekome direktno kažemo da je pogrešio u pravopisu, možemo da ovde napišemo grešku i ispravimo je, bez navođenja ko ju je napravio. Tako je lakše, jer se, pretpostavljam, svi mi ustručavamo da nekome kažemo da je pogrešio.

I sam sam planirao da otvorim jednu ovakvu temu i u njoj saberem najčešće greške.

Dakle, predlažem da ovde ne bude oftopika već samo primeri grešaka i razgovor o njima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana