Хвала на исцрпним коментарима.
Па редом, пре свега тачно је да је цео сајт заостао већ неких 7 година сигурно јер толико не радим на њему. Животни проблеми ме снашли а нико други није исказао вољу да преузме иако сам молио и нудио, тако да смо ту где смо.
Портал служи за оно што му име каже, да буде улаз у сајт и место одакле се линковима иде даље а кратки садржај објашњава шта је шта и шта је ново.
Али почетна страна није само портал већ и ЦМС па има модуле.
Блог је један од модула. Понуђен је члановима СФ тима и пријатељима да пишу своје блогове али одзив је био слаб па је тако како је. Иначе, блог је баш лоше пројектован и није угодан за коришћење али ту нема помоћи јер ја нисам програмер који то може да исправи.
Галерија слике је замишљена као место на коме ћемо сакупљати слике које имају везе са нашим жанровима и ту смо кренули солидно па стали.
Гугл не може да замени галерије. Да би пронашао неку слику мораш знати да постоји. Галерија може да се прегледа и тако да се виде слике које до тада нисте видели па онда у опису видети из које серије или филма су па можда тако одлучити да их погледате. Не мислим да је непрактична иако има и бољих. Ипак је ово само модул ЦМСа.
Брбљра је једноставна, намењена посетиоцима који не могу да пишу у форуму. Обично је искључена али због застарелости форума укључио сам је за случај да форум падне па да имамо где да се договарамо о решењу.
Вести никада нисмо ни имали, користим их за интерна обавештења и то ретко. Нема ко да пише вести а поред Невидљивог сматрам да то није ни потребно.
Сајтови су добро замишљени као водич за домаћу СФ сцену али админи којима сам нудио да напишу кратак текст о свом сајту и доставе ми банере нису се одазвали а ја не могу да пишем о другима.
Цитати су згодни додатак порталу али већ дууууго нико није додао нешто. А и раније смо само нас двоје троје додавали тако да има премало паметних мисли у том модулу.
Чет је некада био веома активан а сада је реликвија из прошлости коју нико више не користи. Не памтим када смо последњи пут заглавили на чету. Заправо, не знам да ли уопште још ради.
Форум остаје главни део сајта. Никакав дискас систем неће бити инсталиран већ сва дискусија иде кроз форум. Добро вођен и уређен форум је најпрегледнија ствар што се разговора о темама тиче.
Делити разговоре на две стране није добро јер онда се исте теме обрађују на два места што нема логике на истом сајту.
Рангирање у гуглу ме ич не интересује јер мање више сви чланови српског фандома а и оних из бивше Југе знају за нас. Ако пронађем снаге да реновирам сајт лако ћу их обавестити мејловима и порукама на њиховим форумима.
На жалост, немамо више чланове који би се прихватили писања садржаја за озбиљне теме, па ни приказе филмова, серија и сл. па на то не могу да рачунам. Форум је замро и само понекад мрднемо малим прстом да покажемо да смо још ту.
Мислим да грешиш да нема места са приказима жанровских филмова - има их и то посвећених баш томе. Лако се изгуглају. Наши прикази (заправо осврти) имају ту предност што су у форуму па је могуће додавати коментаре и у исту тему ставити чак и неколико осврта различитих корисника. То је предност форума.
За серије се слажем, ретко ко их приказује опширно као ми (додуше, углавном сам ја то радио) и зато сам се трудио да их што више представим. Али и то је замрло.
Пошто је све пало на мене, хтели не хтели, сајт зависи од мојих интересовања и укуса а ја волим старе па и застареле ствари тако да ту не видим проблем

Друга је ствар што се мора осавременити код и програм сајта да би наставио да ради.
Било би лепо привући нове кориснике али искуство нам говори да су они који би да се прихвате неког посла на сајту екстремно ретки тако да не очекујем прилив новајлија. Нарочито не оних веома младих. На почетку СФ тима млађи од 20 година чинили су половину чланства. Чим смо се окренули мало озбиљнијем раду, конкретно писању за фанзин, сви су за пар недеља нестали са сајта. Остадосмо само ми старији.
Волео бих да се опет посветим раду на сајту али нисам сигуран да ће се то икад десити. Променио бих концепсију "све у форуму" и више бих користио засебне апликације које би биле повезане са порталом па и форумом. Имам идеје и жељу за неке нове садржаје али сам то никако не могу да остварим тако да остаје како јесте до даљњег.