SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: dan555 13.08.2008. 00:36:03Naslov: Superhero Movie
Poruka od: dan555 13.08.2008. 00:36:03
Superhero Movie (2008)

Parodija na filmove o superherojima. Uglavnom se oslanja na Spajdermena a kao epizode su ubačeni i X-men, Fantastična četvorka i još neki.
Od ovakvih filmova se ne očekuje originalna radnja, pa je tako ovde praktično prepričan Spajdermen, samo sa ubačenim scenama iz drugih superherojskih filmova i što nije u pitanju pauk nego vilin konjic.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4283.jpg)

Gegova ima na gomile i u duhu su sličnih filmova. Neki su me baš zasmejali a neki su već mnogo puta viđeni i prosto se očekuje da budu i ovde.

Moram da priznam da sam se do suza smejao na baš prostačku scenu u kojoj baba, dok spava, nemilosrdno prdi dok zaljubljeni par pokušava da se poljubi. Šta sve nije uradila, čak je i požar napravila.
Ili, tip prospe po sebi moćan feromon, koji tera sve životinje na parenje, i dok ga krupnije živuljke spopadaju, puž u "punoj brzini" kaže "Drž'te ga momci, stižem!". :lol:

Plakat filma je pomalo prevara. Čovek bi očekivao da su svi ti junaci u celom filmu, a većina se pojavljuje u samo jednom kratkom kadru. Tako je, vidljivo propala, Pamela Anderson "glumila" možda celih pola minuta. Volverin, Storm i ostala bratija ni toliko. Njihove su uloge svedene na po jedan geg.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4282.jpg)

Najveće razočaranje mi je uloga Leslija Nilsena. On je naprosto zaštitni znak za ovakve parodije, očekivao sam da će biti najsmešniji, a njegovi gegovi skoro da uopšte nisu smešni. Svi su bez stila, kao da su mu ulogu pisali na silu.

Tokom filma se žestoko sprdaju sa Stivenom Hokingom, što meni ni malo nije bilo smešno.

Specijalni efekti su uglavnom solidni, osim što su mnogo koristili baš loše lutke životinja i ljudi. Možda je to i namerno ali meni se nije dopalo.

Glavni lik previše pravi grimase, naglašavajući humor (?) nekih gegova koji se dešavaju oko njega. Ovo naravno nije do glumca već do režisera.

Na IMDB su ga ocenili sa 4.2/10 što je, po meni, malo manje nego što zaslužuje. Recimo da je baš na sredini po kvalitetu.
Može se gledati ali neće vas zasmejavati svih 85 minuta. Ako ne volite frivolne fazone na prvu loptu bolje ga preskočite.

http://www.imdb.com/title/tt0426592/