SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: dan555 11.06.2008. 20:03:42Naslov: The Last Sentinel - Poslednji stražar
Poruka od: dan555 11.06.2008. 20:03:42
The Last Sentinel (2007)

Beznačajan postapokaliptični akcioni SF film (loše) B produkcije.
Loš je u svim segmentima, niko iz ekipe se nije ni trudio da ispadne bolji.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4231.jpg) (http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4230.jpg)


Radnja nije mnogo bitna, uglavnom su nabacane već mnogo puta korišćene ideje.
Ameri su napravili veštačke policajce da bi uveli red u Ameriku a oni su se, gle čuda, pobunili i rešili da potamane svoje tvorce.
Dronovi-policajci su biomehanički replikanti, stvoreni genetičkim inženjeringom i unapređeni nano-tehnologijom. Izgledaju kao malo bolje oklopljeni motociklisti.
Postoji i napredni model koji izgledom asocira na Sajlonaca u crvenom kožnom odelu. Bez šlema-maske je pljunuti ujka Fester iz Adamsa, uz dodatak Borga.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4233.jpg)

Njima se suprotstavlja poslednji preživeli pripadnik elitne jedinice, Talis, elektronski poboljšan nano-transmiterom u oku, kojim daje naređenja pušci. Puška je bežično oružje naprednog intelekta, 4x naprednija od dronova. Komunicira sa Talisom, pretražuje okolinu i daje mu savete.
Ovo je bilo moguće iskoristiti za zanimljive dijaloge, ali i ova šansa je propuštena.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4234.jpg)

Zvezd(ic)a filma je trebalo da bude Kejti 'Starbak' Sakov, ali ni ona se nije potrudila da bar malo glumi. Izgleda da je angažovana samo radi golišave scene banjanja 'ladnom vodom iz buriKi i da mogu da je 'ture' na pRoster.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4232.jpg)

Dijalozi su očajni, moglo je, sasvim, i bez njih.

Najatraktivnije su trebale da budu scene bitki, kojih je mnoštvo. Čini se da je film snimljen samo zbog njih. Kamo sreće da nije, i te scene su očajne. "Borci" se kreću kao da su progutali kolac, pucaju "s boka", a glavni lik ih tamani k'o Bata Životinja Germane. On sam a nji' 100 i sve Gi pobije jednim rafalom... ccc

Gluposti ima gomila. Film počinje jednom takvom.
Glavni lik lovi zekonju vojnom puškom i to ga dva puta upuca, a jadni, upucani zec ostane u komadu posle toga.
Ili, glup govor narednika vojnicima pre borbe. Nabraja koji su sve njihovi prethodnici izginuli i masakrirani, kao, tako će ih osokoliti...

Ništa u ovom filmu nije ni dobro ni zanimljivo, zaobići.
(Neverovatno, uspeo je da dobije nagradu  :staaa: "Action on Film Award" na "Long Beach Action on Film International Film Festival". Ovo je, izgleda, neki žešće značajan festival... :lud je:)

http://www.imdb.com/title/tt0758762/

Trejler,
http://www.youtube.com/watch?v=lICDCLnJBfE


Naslov: Odg: The Last Sentinel - Poslednji stražar
Poruka od: svetlost lutalica 11.06.2008. 20:39:14
Ali mora se priznati da seka Starbuck mnogo fino izgleda na posteru. :)


Naslov: Odg: The Last Sentinel - Poslednji stražar
Poruka od: Sal 12.06.2008. 14:54:06
...jos samo da se okrene.... :):)

Ta mala hrpica smeca od flma mi se nasla na hdd-u pre dosta vrmemena, mozda cak i pre godinu dana, ali nikako da "ubodem" sub za njega.
Poceo ga gledati bez sub-a i dosao do pola. Izgleda da sam "zardjao"..Treba mi pola filma da skontam da isti nije ni za sta... :)

Za one entuzijaste koji bi da ga look-nu, preporucujem lecenje posle konzumacije tog smeca, i to sa specijalnom terapijom 2 puta dnevno SW (po izboru) + Sudija Dred.
U slucaju nocnih mora izazvanih usled odgledanog uzasa, terapiju pojacati sa ST serijalom...