SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Sal 13.12.2006. 21:08:02Naslov: The Woods
Poruka od: Sal 13.12.2006. 21:08:02
The Woods  (2006)

Ja se ljudi stvarno trudim da pronadjem nove Sci Fi filmove na netu, ali ih jednostavno nema (govorim 0o 2006 ). Ako ih i nadjem, obavezno im je zanrovska definicija prikacena uz neku dramu (Lake House) ili neki drugi podzanr, najcesce horor.

Zato, u nedostatku cistih Sci Fi filmova, (sto akcionih, sto trilera, sto drama) opet vam opisujem jedan, za mene dobar, horor film.

Radnja je smestena '60 tih godina, u zenskom internatu u sred sume.Direktorka i nastavnice su neke vestice (bude vam odmah na pocetku filma jasno, sminka je za 5 icu, koje traze medju ucenicama odabrane...za sta? Necu da vam kvarim film, ako ga ikad odlucite pogledati....

Elem, jako zanimljiva prica, tacno odmerena izmedju hack&slash i klasicnih horor elemenata.

Scenografija extra izabrana, anonimni glumci takodje.

Glavna junakinja svojom drskoscu odmah na pocetku filma kupi vase simpatije, tako da istrajete kroz neku nelogicnu i jedva primetnu nit blage dosade koja se razvlaci od polovine do kraja filma...No, to je moje subjektivno misljenje, jer vecinu filmova gledam umoran kao pas...

Jos jedan razlog zbog cega preporucujem ovaj film je taj sto je izgleda radjen po istinitoj prici, na sta asocira kraj filma i objasnjenje sta bi s kim koje godine...Malo pretenziozno za fikciju, ali ipak neverovatno za realnost.

Mada, ne bi bio prvi horor koji je sniman po istinitoj prici prezivelih....

Preporuka!

http://www.imdb.com/title/tt0380066/

(http://www.sftim.com/forum/slike/t2108.jpg)