SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 18.08.2007. 22:48:19Naslov: SF Vektor #4 - uskoro!
Poruka od: Raven 18.08.2007. 22:48:19
Uskoro će na internet biti postavljen četvrti broj elektronskog fanzina "SF Vektor", kog priprema društvo ljubitelja naučne fantastike "SF Team". Rad na broju se privodi kraju, pa već sada možemo navesti njegov sadržaj i ukratko opisati najinteresantnije članke.

Članak iz zanimljive nauke "Kako ohladiti planetu" opisuje razna manje ili više moguća rešenja veoma aktuelnog problema globalnog zagrevanja; zatim tu je članak o Žan Žiro – Moebijusu, jednom od najzapaženijih likovnih - pre svega strip - SF stvaralaca; sledi tekst o Džefu Goldblumu i njegovim rolama u filmskim SF ostvarenjima; u delu fanzina posvećenom žanrovima predstavljen je podžanr horora Spleterpank; a tu je i  redovna rubrika posvećena Klut Nikolsovoj enciklopediji naučne fantastike sa novim podacima i objašnjenjima SF termina.

Kao i u prethodnim brojevima, posebno mesto u fanzinu zauzimaju priče, a u "četvorci" ćete moći pročitati: "Kad jaganjci kažnjavaju" i "Povratak" Fernanda Sorentina, "Izgubljene duše" Klajva Barkera, "Mali Jelen" Kliforda Simaka, "Intervju s vanzemaljcem" Pola Lutusa, "Pravo pitanje" Majka Kombsa i "Metalne suze" Dragane Stojiljković.