SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 20.03.2007. 11:48:59Naslov: Rat marsovaca protiv narodnjaka u filmu JET SET
Poruka od: Raven 20.03.2007. 11:48:59
U okviru vikenda trash filma proteklog vikenda u beogradskom Domu omladine publika je mogla da vidi delo Nenada Mitića "Jet set" (45 minuta) koji, najkraće rečeno, donosi priču o ratu Marsovaca i narodnjaka, javlja PISB (http://www.sfpogled.net). U pitanju je animirai film, kako se navodi "stvoren za sve koji vole seriju 'South Park', koji spaja ubojit humor, socijalnu kritiku i nesputanu zabavu bez kompleksa". Dakle, Marsovci kreću u rat protiv narodnjaka i hoće li narodna muzika preživeti ili će je vanzemaljske snage potpuno uništiti, to je "pitanje" na koje ovaj film daje odgovor.

Treba napomenuti da se radnja filma zasniva na direktnom prozivanju GRAND estrade tako da se ni jedna veća televizija nije usudila da emituje film. Zbog toga, evo kratkog sinopsisa:

"Vanzemaljci iz svemira, dolaze na planetu Zemlju da eliminišu smetnje, koje svojim nedefinisanim zvucima proizvode učesnici velikog Sabora čobana u Stepojevcu. Glavni junak, Zdravković Boban, koji je igrom slučaja zakasnio na Sabor, uz pomoć Seje Kalača, preživelih prijatelja, proroka i čobana sa Grandovih audicija, bori se za spas Granda...

Kratki trailer možete pogledati ovde: http://www.youtube.com/watch?v=uHVOOsykL_k

Ono što je dobilo najviše zamerki u ovom filmu je loš zvuk i "ravni" glasovi koji čitaju tekst, mada su i tu mišljenja podeljena. U opravdanju se može reći da budžet za film nije postojao, da je animaciju radio samo jedan student, da glasove nisu pozajmljivali profesionalci, a i dizajn zvuka je rađen u poluprofesionalnim uslovima. Poređenje sa serijalom "South Park" je pre svega učinjeno da bi se naglasio specifičan humor i animacija.

Publika je dobro reagovala na "fazone" (mada ima i nekolicina "izlizanih") ali je bila na kraju iznervirana "nastavljanjem filma posle završetka", i to nekoliko puta.

Sam "vikend trash filma" je podrazumevao premijerno prikazivanje dela koja su nastala u "nepostojećim produkcijskim uslovima, ali koji plene neposrednošću, iskrenošću i iznad svega urnebesnim humorom".