SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 10.03.2007. 20:23:32Naslov: OSAVREMENJENA "CRVENKAPA"
Poruka od: Raven 10.03.2007. 20:23:32
U Centru za kulturu u Pančevu u ponedeljak 12. marta u 17.00 sati, publika će premijerno videti "Crvenkapu" koju je tekstualno osavremenio Igor Bojović, a režirao Stevan Bodroža, piše novosadska novina Dnevnik.

U novoj - dobroj, staroj "Crvenkapi", iza "sedam gora i usred guste šume...", vešto su skrivene velike istine o hrabrosti i kukavičluku, vrlinama i manama, podsećaju u pančevačkom Centru za kulturu i dodaju da u ovoj predstavi aktivan pristup, uz mnogo razigranosti i humora, bez klišea, veoma originalno i upečatljivo, uvlače publiku u dešavanja na sceni, bez nametanja, izazivajući spontane reakcije i želju da se učestvuje u avanturi.

- Čini se da je ova "Crvenkapa" iskoračila sa stranica klasičnih bajki ne samo zbog neposrednosti, već i spretno kombinovane igre s lutkama koje su oživele na očiglednu radost glumaca, ali pre svega dece koja, uprkos kompjuterima, gejmbojevima, videoigricama i plejstešnovima, najviše vole lutke i bajke. A Centar za kulturu Pančevo se usudio da ih oživi: Crvenkapu, vuka, lovca... i publiku - navode u ovom centru.

U predstavi igraju Ivana Nikolić, Jovan Popović i Jelena Trkulja. Muziku je komponovao Ivan Aleksijević, lutke je izradio Zoran Misita, a kostim i scenografiju Mina Ilić. U Centru podsećaju da su Mina Ilić i Ivan Aleksijević su već pobrali komplimente i kritike i iskusnijih kolega, za scenografiju i muziku u nedavno premijerno izvedenoj predstavi "Osvrni se u gnevu". Reprize "Crvenkape" su 13. i 21. marta.