SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 07.03.2007. 12:27:40Naslov: Tribina LK: "Ghost Rider" u stripu i na filmu
Poruka od: Raven 07.03.2007. 12:27:40
Na redovnom okupljanju društva "Lazar Komarčić" u ponedeljak u 19h u maloj sali Doma omladine održano je predavanje na temu Ghost Rider-a - film i strip, javlja PISB. Nakon dužeg vremena za mikrofonom se našao Pavle Zelić, nekada itekako aktivan predavač u Društvu. Pred auditorijumom od 30 ljudi Pavle je započeo predavanje skidanjem kravate i sa napomenom da se nije spremio jer to stvara nervozu, čime je uspešno unervozio publiku.

Priča je počela prvo sa stripom, gde smo saznali i aktuelne informacije - da "Ghost Rider-a" možemo naći u knjižari "Omen" na Obilićevom vencu i da sam lik Ghost Rider-a ima dve inkarnacije: 1973 - 1983 kao Džoni Blejz i od 1998. kao Danijel Keč. Potom se sva pažnja i predavača i publike prebacila na film.

Mladi Zelić je istakao da film nije loš ali da je veliki problem što nije dobro režiran iako ima dobre detalje. Pozitivne stvari filma, po njemu, su dobra glumačka ekipa - prevashodno Nikolas Kejdž. Takođe, specijalni efekti koji su savršeno iskorišćeni kako bi Ghost Rider oživeo kao lik - jedno od interesantnih rešenja je da menja boju vatre na lobanji kako bi iskazao emocije.

Tokom predavanja puštani su inserti, trejleri i slike iz filmova, tako da multimedije nije nedostajalo. Problemi koje je film imao, po predavaču, su sa scenaristom i rediteljem Markom Stivenom Džonsonom kome je ovo treći film o super heroju (posle Derdevila i Elektre). Najkraće rečeno - ima dosta praznog hoda koji bi dobar montažer ili režiser umeo da iseče. Takođe, Zelić je istakao da nije iskorišćen potencijal stripa, tačnije univerzuma Ghost Rider-a.

Posle predavanja zainteresovani su mogli da kupe primerak Hemitora #455, bar oni koji su to propustili da urade u poslednjih nekoliko meseci, jer se novi broj Emitora i dalje željno iščekuje.PISB (http://www.sfpogled.net)