SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Leto 18.01.2020. 13:26:37Naslov: Terminator: Dark Fate - Terminator: Mračna sudbina (2019)
Poruka od: Leto 18.01.2020. 13:26:37
Terminator: Dark Fate - Terminator: Mračna sudbina (2019)

Kliše isti. Iz budućnosti stižu zao terminator i dobri, ovog puta pola čovek pola mašina da brane izabranog. Provereni obrazac, meni lično se sviđa koncepcija: Pođi zamnom ako hoćeš da preživiš.
(https://i.postimg.cc/JHshWxLb/Terminator-Dark-Fate.jpg) (https://postimg.cc/JHshWxLb)
Može da se nađe veza sa Svetim pismom, otprilike to su i Hristove reči. Ima i druga sličnost. Pre neki dan smo slavili Božić, rođenje Isusa Hrista, spasitelja sveta. U Terminatoru je isto, budućnost sveta zavisi od jedinorodnog sina Sare Konor. Sve to ne može biti slučajnost, to je bila jasna namera onih koji su pravili film, da se uvuku pod kožu hišćanskom delu sveta. U ovom sada filmu Sara Konor čak i spominje ulogu majke spasioca kao Bogorodice. Ako su vam bili prihvatljivi prethodni Terminatori, i ovaj će. U redu su borbe koje se vode između zlog terminatora i ostalih.
Meni smeta traženje što većeg vizuelno borbenog spektakla. Sudari aviona, rušenja na branu, pa pod vodu, pa nema šta nema da dosadi gledanje. Druga loša stvar, generalno za sve terminator filmove je ideja da budućnost može biti uništena akcijom u prošlosti. Što je isto kao da sadašnjost može da nestane zbog neke akcije u prošlosti. Akcije u prošlosti jesu oblikovale našu sadašnjost. Ali da je postojala neka druga sadašnjost (kada i gde je postojala?) koja je pregažena ovom našom je neodrživa. U najboljem slučaju bi mogla da se stvori druga vremenska linija, druga paralelna stvarnost, kako je to lepo objašnjeno u Primeru. Ali to ne rešava početni problem, jer i dalje postoji “neželjena stvarnost”.
Dobro je ono kada Arnold ovog puta kaže: I won't be back (Neću se vratiti). Dosta slaba ocena na IMDB: 6,4. Smatram da mu treba gledati kroz prste, ipak je to nastavak posle 35 godina a i više nećemo gledati Arnolda!
(nešto zeza sa slikama, nikako neće veća da se prenese)


Naslov: Odg: Terminator: Dark Fate - Terminator: Mračna sudbina (2019)
Poruka od: Eldundarin 18.01.2020. 21:25:25
Mislim da treba terminatora pustiti da umre


Naslov: Odg: Terminator: Dark Fate - Terminator: Mračna sudbina (2019)
Poruka od: ender33 19.01.2020. 08:00:21
Gledao u kinu kad je bio i nisam odusevljen


Naslov: Odg: Terminator: Dark Fate - Terminator: Mračna sudbina (2019)
Poruka od: robi75 12.02.2020. 16:57:10
Nista novo...apsolutno, sve, vec vidjeno....