SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Leto 08.10.2018. 15:54:02Naslov: Solo: A Star Wars Story - Solo: Priča Ratova zvezda
Poruka od: Leto 08.10.2018. 15:54:02
Solo: A Star Wars Story - Solo: Priča Ratova zvezda (2018)


Priča o mladim danima kapetan Solo. Svemirska avantura sa svim elementima koji idu uz nju.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t6052.jpg)

Solo je mlad, neustrašiv, sposoboan itd itd. Tu je i devojka od koje je nasilno rastavljen, borba za opstanak, upoznavanje sa Čabakom (Čuiem), ulazak u krupne poslove vodećih kriminalaca i upoznavanje sa pobunjenicima. Teško je još nešto afirmativno reći o filmu a da bude nešto originalno. Ako ste ljubitelj Ratova Zvezda, film će vam se svideti, jer volite kapetana Solo. Realizacija na najvišem nivou. Moja je zamerka da je film previše detinjast. Doduše takava je skoro cela serija Ratova zvezda. U svakom slučaju može mu se dati pozitivna ocena i može se odgledati.


https://www.imdb.com/title/tt3778644/


Naslov: Odg: Solo: A Star Wars Story - Solo: Priča Ratova zvezda
Poruka od: valiant68 09.10.2018. 22:53:07
Meni je jedino zasmetao crveni sit.  :twisted:


Naslov: Odg: Solo: A Star Wars Story - Solo: Priča Ratova zvezda
Poruka od: Eldundarin 09.10.2018. 23:48:00
Lose veoma lose i bolno. Film je hodajuca referenca na Han Soloa, prica predvidljivo bolna, onaj lik uopste ne podseca na Hana ni glumom ni stavom. Sve u svemu film je omasiju (daleku daleku) galaksiju


Naslov: Odg: Solo: A Star Wars Story - Solo: Priča Ratova zvezda
Poruka od: dan555 15.10.2018. 00:31:16
Šta očekivati od hiperprodukcije koju je pri kupovini Lukas filma najavio Dizni? Upravo ovakve filmove, još je i dobar za tempo jedan film godišnje.

Osnovni utisak mi je da sam gledao samo jednu od avantura Hana Soloa koja nije doprinela boljem razumevanju lika i dela. Jesmo videli kako su u njegov život ušli neki poznati likovi i Milenijumski soko ali oni kao da su iz "nekog drugog filma". Glumci koji su tumačili mlade verzije likova iz originalne trilogije išli su mi na nerve i smetali mi.

Mlada verzija Hana mi je dopala i mislim da je glumac uspeo da skine suštinu lika. Naravno, nije to odrasli, iskusni, prevejani Solo ali dovoljno me podseća na njega. Nisam ni očekivao da vidim kopiju Harisona Forda.

Film sam po sebi, kao svemirska opera, sasvim zadovoljavajući (kad nema boljeg).

Ipak za serijal Ratova žalosno je što sve što može da se kaže o filmu staje u jedan pasus, kako je Leto i napisao.

Nema šta, i ovo postaje čista konfekcija. Mada, to se dalo i očekivati. Na žalost.

Ocena Osrednje.


Naslov: Odg: Solo: A Star Wars Story - Solo: Priča Ratova zvezda
Poruka od: Eldundarin 15.10.2018. 01:57:09
Ovaj fanmade je bolji

https://www.youtube.com/watch?v=Wc7HGpt1tvE


Naslov: Odg: Solo: A Star Wars Story - Solo: Priča Ratova zvezda
Poruka od: SuperFrog 16.10.2018. 13:55:26
Ja sam vjerovatno jedan od rijetkih kojima se ovaj film svidio, od toga da me uveliko vise podsjeca na orginalni rat zvjezda  pa do toga da novi likovi su odlicno odradjeni, sto od Woodie Harlesonovog revolverasa, pa do Qi'ra, koju mozda vidimo u nekom od buducih zvezdanih ratova filmova.

Brzina radnje, donosenje odluke na precac, nerijetko pogresne i upoznavanje sa Cuvijem, sve sto bih mogao pitati u Han Solo filmu. Tu je mozda malo previse tamne strane, no odlicno uradjeno i objasnjava neke kasnije postupke Han-a.

Takodje da ne zaboravimo revoluciju u robotima sa prvim zenskim robotom, L3-37 (https://www.urbandictionary.com/define.php?term=l337) - prvi sarkasticni robot - odlicno uradjeno i par veoma dobrih komentara.

Lando: Do you want anything?
L3-37: Equal rights?

Naravno, za ovekivati je da ovakav film, gdje unaprijed znas i radnju i gdje ljudi vec imaju odredjeni sud o filmu koji jos nisu ni vidjeli, da ce biti obasut losim ocjenama. Dosta ih je spominjalo da je problem u glavnoj ulozi, neki su mislili da bi Ansel Elgort bio umnogome bolji izbor (Baby iz Baby Driver-a), no sta je tu je.